• Publicerat 12 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I går kom rapporter om att Kingsley Sarfo är nära en övergång till Malmö FF. Enligt UNT är MFF:s bud till IK Sirius på tio miljoner kronor plus en generös vidareförsäljningsklausul.

Den ghananske mittfältaren Kingsley Sarfo, 22, har under våren varit en av allsvenskans absolut mest intressanta namn. Det som började med två mål och stor succé i premiären mot Djurgården har bara rullat på och många rankar honom som en av allsvenskans bästa spelare hittills.

Nu ska alltså Malmö FF vara nära att värva Sarfo och enligt UNT kommer det kosta Skåne-klubben tio miljoner kronor plus en vidareförsäljningsklausul på runt 30 procent. Dock får inte Sirius alla pengarna.
– Akademin som Kingsley kommer från (Golden Boot Academy) har en vidareförsäljningsklausul som jag inte kan röja. Det innebär att Sirius kommer att få långt ifrån den ersättning som kommer att utgå för Kingsley. Vi är hans registrerade klubb, men vi är i en situation som gör att Sirius kommer att få långt ifrån den transfersumma som betalas, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM