Foto: Bildbyrån

Häckens Kevin Ackermann är född 2001 men uppges redan jagas av Real Madrid och Benfica. Men i stället för att lämna för utlandet har nu supertalangen kritat på ett A-lagskontrakt med Häcken.
– Det känns otroligt bra och spännande, säger mittfältaren till klubbens hemsida. 

På lägret i Dubai i vintras fick Kevin Ackermann stora rubriker. Som blott 15-åring fick han i träningsmatchen mot Midtjylland hoppa in med tio minuter kvar i 2-1-segern. Efteråt var sportchef Sonny Karlsson lyrisk över sin guldklimp och jämförde honom med en annan spelare som kom fram i Häcken.

– Han är unik. Det är Kim-varning på honom. Källström klev ju in på allsvensk nivå i Häcken som 16-åring. Kim var väldigt unik, och det är ju den här killen också. Det gäller bara att få till både fotbollen och fysiken, sa Sonny till FD i Dubai i februari.

Enligt Fotbollskanalen har såväl Real Madrid som Benfica visat intresse för supertalangen, men i stället för att lämna för utlandet har nu mittfältaren kritat på ett A-lagskontrakt med Häcken som sträcker sig över 2021 års säsong.

– Det känns otroligt bra och spännande. BK Häcken är en bra förening där man får möjligheten. En bra förening, med bra spelare och det ger bra möjligheter att utvecklas, säger Kevin Ackermann till klubbens hemsida.

Även Sonny Karlsson är mycket belåten över att sin juvel valt att stanna i Häcken.

– Jag tror att Kevin mår jättebra med oss och eftersom han är en talang som många klubbar varit ute efter är vi glada över att han vill vara i BK Häcken så länge. Vi är ödmjuka i det – att vi tilltalar bra, unga spelare, säger Karlsson.