Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfo har tagit allsvenskan med storm, och många tippar att han lämnar Sirius för utlandet i sommar. Nu uppges istället bli Malmö FF för Sarfo.

Efter flera imponerande säsonger i superettan så har 22-årige Kingsley Sarfo den här våren fått sitt allsvenska genombrott – tre mål och fyra assists från den ghananska mittfältaren och Sirius är överraskande femma i tabellen.

Sarfo har ett år kvar på kontraktet med Sirius, och Uppsalaklubben har flaggat för en sommarförsäljning. Bland annat ska ryska Krasnodar ha visat intresse.

Nu uppges han vara på väg att lämna – men ändå bli kvar i allsvenskan. Enligt Sportbladet så förhandlar Malmö FF med Sirius om Sarfo. Han ska ha träffat MFF och en affär ska vara nära att gå i lås, skriver tidningen. Om övergången går i lås blir det enligt Sportbladet en av de dyraste övergångarna i allsvenskan.