Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic har landslagsdebuterat för Montenegro – nu kan svenska landslaget definitivt släppa den 18-åriga supertalangen.

Han har varit högaktuell för såväl U19- som U21-EM för Sverige, men nyligen gjorde Halmstads jättetalang klart att han tänker spela för ett annat landslag. Nu är också debuten avklarad. Haksabanovic hoppade i går in i slutminuterna för Montenegro, i VM-kvalmötet med Armenien. En 4-1-seger för Montenegro, efter att storstjärnan Stevan Jovetic gjort tre mål.

Debut på a-landslagsnivå gör också att Haksabanovic nu är knuten till Montenegros landslag och inte längre kan skifta landslag. Definitivt kört för Sverige alltså om en av de största talangerna på många år.

Montenegro ligger tvåa i sin VM-kvalgrupp, sex poäng bakom Polen och med Danmark bakom som trea på sämre målskillnad.