Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist har lovat vända hem till Sverige nästa år. Men nu uppges hans ryska klubb komma med ett bud som kan vara svårt tacka nej till.

Andreas Granqvist har kontrakt med ryska Krasnodar i ett år till. Sommaren 2018 går kontraktet ut, och den svenske landslagsförsvararen har tidigare sagt att han då ska hem till Sverige och Helsingborgs IF.

Nu ska dock Krasnodar göra att för att behålla sin backstjärna. Enligt Kvällsposten så gör nu den ryska klubben vad de kan för att rädda kvar Granqvist – ett nytt tvåårskontrakt värt runt 80 miljoner svenska kronor ska ligga i potten för landslagsmannen.

– Jag har fått ett förslag att förlänga mitt kontrakt, men det känns inte aktuellt. Det är läge att flytta hem till Helsingborg nu, sade Granqvist till media tidigare i veckan i samband med landslagets VM-kvalsamling.

Enligt Kvällsposten ska kontraktsförslaget innebära en nätt löneökning på tio miljoner kronor per säsong, om han nu tackar ja. Tidningen skriver att Granqvists nuvarande avtal ger honom runt 30 miljoner kronor netto per säsong, det nya skulle ge 40 miljoner kronor netto per år, med start nu – då förutsatt att han stannar till sommaren 2019.

Granqvists agent Martin Dahlin bekräftar att man diskusterar med Krasnodar.

– Det är egentligen ingen dramatik i det. Andreas är en av de största orsakerna till att Krasnodar blivit ett topplag i Ryssland så det säger ju egentligen sig självt att de gärna vill ha honom kvar. Vad vi diskuterar för upplägg vill jag däremot inte gå in på, det är mellan oss och klubben, säger Dahlin till Kvällsposten.

– Hur Andreas och hans familj resonerar kring den frågan är ingenting jag ska svara på. Det är upp till dem att prata om.