• Publicerat 8 juni, 2017
  • Skrivet av Mats Jonsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mathias Ranégie lämnade Djurgården efter förra säsongen. Stjärnan gick tillbaka till italienska Udinese. Idag står det klart att han är kontraktslös och att Djurgården direkt visar nu ikväll att dörren inte är stängd för en comeback.
– Nej. Jag utesluter ingenting. Han tränar som exempelvis med oss redan i morgon på Kaknäs, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

21 mål gjorde han i allsvenskan 2011 och nu är han ute på marknaden igen. Detta sedan hans nuvarande klubb Watford inte valt att förlänga kontraktet. Mathias Ranégie är klubblös och därmed tillgänglig för allsvenskt spel igen.

Så sent som förra säsongen var Ranégie utlånad till Djurgården för vilka han gjorde sex mål på 25 matcher. När lånet gick ut återvände han till Watford som i sin tur lånade ut honom till samarbetsklubben Udinese. Men där blev det ingen speltid för anfallaren som nu är klubblös efter att kontraktet med Watford gått ut.

Läs mer: Återvänder till gamla klubben: ”Det är 18 matcher kvar”

I och med att Gustav Engvall kan försvinna, då hans låneperiod går ut i juli och då han enligt brittisk press lär återvända till Bristol Citys försäsong finns det en anfallsplats ledig hos Djurgården.
– Vi får se var han fotbollsmässigt står någonstans och inte minst vad han själv vill. Det är ett pussel. Jag känner honom väl. Vi känner honom väl. Det är en härlig kille. Vi har haft våra duster men det är en härlig kille, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se på torsdagskvällen.
– Han har visat att han är en skicklig spelare. Han har ett stort spel i sig. Men mer än så kan jag inte säga idag.

Watford bekräftar på sin egen hemsida att Ranégie finns med bland spelarna som lämnar klubben och som man inte valt att förlänga kontraktet med. Förutom Ranégie släpptes också målvakten Rene Gilmartin och fyra U23-spelare.

Läs mer: Uppges haft möte med nye tränaren

Ranégie med ett förflutet i Häcken och Malmö FF lämnade svensk fotboll efter att han gjort tio mål på 19 matcher 2012 för Malmö FF. Efter mer eller mindre lyckade sejourer i Italien och Kina återvände han inför förra säsongen till Djurgården, där han rönte stor uppmärksamhet både på och utanför planen.

Det är ganska uppenbart att du inte utesluter en comeback i Djurgården för Mathias Ranégie, på det sätt du uttrycker dig i den här intervjun?
– Ha ha ha… Jag vet inte. Men jag kan säga att Mathias Ranégie är alltid bättre under höstar än vårar.