Foto: Bildbyrån

Sebastian Holmén har haft en ganska anonym tillvaro i Ryssland sedan han lämnade Elfsborg för Dynamo Moskva. Men nu berättar försvararen om sin säsong. 
– Jag tror att det har varit min bästa säsong i karriären, säger Holmén till BT.se. 

Sebastian Holmén lämnade Elfsborg efter att kontraktet med klubben gått ut inför säsongen 2016. Istället skrev han på för 3,5 år för Dynamo Moskva. Men under sitt första halvår med klubben åkte laget ur högsta divisionen, men nu har huvudstadsklubben studsat tillbaka direkt, mycket tack vare den svenska försvararen.

– Säsongen har varit väldigt bra, både för laget, vi gick igenom ligan väldigt starkt och vann ganska överlägset och är tillbaka i högsta ligan så det har varit väldigt bra. Och personligen… jag tror att det har varit min bästa säsong i karriären. Haft stort förtroende och spelat väldigt mycket matcher och känts väldigt väldigt bra, säger 25-åringen.

Dynamo slutade hela 12 poäng före tabelltvåan Tosno och mittbacken startade i 33 av 38 ligamatcher. Nu väntar spel i Ryska Premier League under nästa säsong.

– Den här säsongen har det känts som att jag är en av spelarna de vill bygga laget kring. Det bevisas väl av hur mycket jag har fått spela. Har fått stort förtroende och att tränaren och spelarna litar på mig. Det är jag som ska starta anfallen och det har passat mig väldigt bra.

Holmén berättar att han trivs i sin nya stad men pratar också om sina fördomar innan flytten till Ryssland.
– Kommer man till Moskva är det inte alls vad man tror om Ryssland. Jag trodde att det skulle vara grått och betongbyggnader i all oändlighet men Moskva är en väldigt fint. Sen är det klart att när man har kommit ut på landsbygden på bortamatcher och sådär så är det lite ”Sovjet” fortfarande, säger han till BT.se.