Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvists kontrakt med Krasnodar löper ut efter nästa säsong. Någon fortsättning verkar inte vara aktuellt för svensken och i stället riktas blickarna mot hemlandet, där bara ett lag är aktuellt.
– Det är bara Helsingborg som gäller i Sverige, säger 32-åringen till TT.

Det svenska landslaget spelar på fredag tungviktsmöte hemma mot Frankrike i VM-kvalet. Sverige är tvåa i gruppen, tre poäng bakom just Frankrike.

För lagkaptenen Andreas Granqvist kan detta bli hans sista chans att kvala in till ett världsmästerskap. När VM 2022 spelas är mittbacken 37 år gammal.

Granqvist har de fyra senaste säsongerna spelat i ryska Krasnodar. Efter nästa säsong löper kontraktet ut och mittbacken verkar inte sugen på att stanna längre än så.

– Det är mer eller mindre bestämt att det inte blir mer i Ryssland. Jag har fått ett förslag om att förlänga, men som det känns just nu är det inte aktuellt, säger han till TT och fortsätter:

– Vi har boende i Helsingborg, och det känns som att det är läge att flytta hem igen.

Granqvist har tidigare spelat i Helsingborg och har också flirtat med HIF om en återkomst. Att den skånska storklubben nu spelar i superettan och eventuellt kommer göra det kommande år också kvittar för Granqvist.

– Det är fortfarande aktuellt. Jag har kontinuerlig kontakt med Helsingborg och jag var där och tränade med dem i två pass inför den här samlingen. Det såg bra ut och det var bra tempo. Vi får hoppas att de går upp. Det är bara Helsingborg som gäller i Sverige.