Foto: Bildbyrån

Syrianska-Dalkurd avbröts efter att en person i hemmaklacken kastat in en knallskott på planen. Nu bryter Syrianska samarbetet med sin supporterklubb.

Matchen mellan Syrianska och Dalkurd i helgen fick avbrytas efter att ett knallskott kastats in på planen. En person i hemmaklacken kastade in knallskottet som hamnade nära Dalkurds Richard Yarsuvat. Dalkurdanfallaren fick föras till sjukhus efter händelsen.

Nu meddelar Syrianska på sin hemsida att man bryter samarbetet med sin officiella supporterklubb, Gefe Fans.

”Syrianska FC:s grundläggande värderingar handlar om respekt gentemot fotbollen, något som Gefe Fans i nuläget inte respekterar. Vår klubb tolererar inte sådana handlingar på våra matcher och vi avbryter därför vårt samarbete med Gefe Fans med omedelbar verkan”, skriver Syrianska på hemsidan.

”Vi kommer, tillsammans med polisen, att identifiera och straffa de inblandade.”