Foto: Bildbyrån

Matchen mellan Syrianska och Dalkurd spelades aldrig färdigt under gårdagen efter att ett knallskott kastats in på planen från Syrianska-klacken. Hemmalaget tar nu starkt avstånd.
”Det som skedde på matchen har absolut inget med fotboll att göra” skriver de på sin hemsida. 

Det var efter dryga timmen spelad vid ställningen 3-1 till Dalkurd som Syrianskas fans spårade ur på Södertälje Fotbollsarena. Ett knallskott kastades in på planen alldeles intill Dalkurds anfallare Richard Yarsuvat som senare tvingades föras till sjukhus.

Hemmalagets tränare Sharbel Touma samt lagkaptenen Mattias Mete var ute och pratade med Syrianska-klacken och då uppstod tumult med ordningsvakter. Matchen spelades aldrig färdigt och det är ännu oklart vad som kommer att hända. Syrianska tar nu starkt avstånd från det inträffade.

– Det som skedde på matchen har absolut inget med fotboll att göra och vi kommer från klubbens håll, tillsammans med polisen, göra allt för att identifiera samtliga individer som var inblandade i gårdagens händelser och därigenom vidta åtgärder. Vi har kontakt med den skadade spelaren och kan meddela att han mår bättre än vad han gjorde igår. Under smällen skadades två ordningsvakter som vi också har kontinuerlig kontakt med och vi hoppas att samtliga tillfrisknar så snart som möjligt, skriver klubben på sin hemsida.