Foto: Bildbyrån

Pa Dibba blev stor derbyhjälte för Hammarby när han sänkte AIK i april månad. I eftermiddag väntar Djurgården och anfallaren lovar inget skönspel.
– Det kommer bli mycket krig. Kanske inget finlir direkt, säger 29-åringen till FotbollDirekt.se. 

Förra sommaren värvades Pa Dibba in till Hammarby från Sundsvall. När det grönvita laget från Södermalm besegrade Djurgården i oktober med 4-2 efter att ha vänt ett 0-2-underläge satt dock den nyinköpte anfallaren på bänken hela matchen, men 29-åringen minns ändå tillbaka till den drabbningen med nöje.

– Jag kommer ihåg att det var en sjuk vändning. De rullade ut oss innan 2-0 och det kändes jättetufft, men alla på planen gjorde ett fantastiskt jobb och vi kom tillbaka. Det var en sjuk insats att lyckades vända till 4-2, säger Dibba till FotbollDirekt.se.

Under våren har den gambiska landslagsmannen svarat för tre mål och två assist. Den senaste baljan kom för en vecka sedan hemma mot Jönköpings Södra.

– Jag är i bra form. Jag gjorde mål senast så det känns bra för egen del.

Det viktigaste målet som Dibba slagit till med i år var dock 2-1-struten borta mot AIK i april då anfallaren blev matchvinnare – i en drabbning mellan två lag som bjöd på mer kamp än skönspel. Så tror Dibba även att det kommer bli mot Djurgården.

– Det kommer bli mycket krig och mycket vilja på planen. Kanske inget finlir direkt.

Hammarby har inte förlorat mot Djurgården sedan 13 augusti 2007. Sedan återkomsten till allsvenskan 2015 har Bajen vunnit fyra av totalt fem möjliga. Djurgården har dock sitt slagkraftigaste lag på mycket länge och ligger tre poäng före Hammarby i tabellen, men Dibba vill inte lista något av lagen som favorit.

– Sånt där vet jag ingenting om. För mig är det bara folk som oddsar som snackar så…

MISSA INTE – MER OM DERBYT!

– Tung smäll för Djurgården – nyckelspelaren missar
– Vill inte måla upp derbyspöket som något viktigt
– Jobbigt och lättande besked på samma gång från fixstjärnan