Foto: Bildbyrån

Efter denna helg tar allsvenskan ett uppehåll på en månad. I juli spelas bland annat mötet Elfsborg-Hammarby, och då kan mycket väl den tidigare landslagsmannen Samuel Holmén finnas på planen.
– Jag hoppas och tror att han kan spela i återstarten hemma mot Hammarby, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till Sportbladet.

Det är tio år sedan Samuel Holmén lämnade Elfsborg och allsvenskan. Sedan dess har mittfältaren hunnit med spel i Bröndby samt en rad olika turkiska klubbar, bland annat storlaget Fenerbahce och Bursaspor.

I dag håller 32-åringen till i Istanbul-klubben Medipol Basaksehir som överraskande ligger tvåa i ligan. I laget finns bland annat den forne Arsenal- och Manchester City-stjärnan Emmanuel Adebayor.

Under årets säsong har det blivit elva matcher (varav fem från start) för Holmén. Den tidigare landslagsmannen har kontrakt i ytterligare ett år, men nu verkar Elfsborg vara beredda att lösa honom redan i sommar.

Efter helgens omgång tar allsvenskan ett månadslångt uppehåll. Den 17 juli möts sedan Elfsborg och Hammarby – och då kan mycket väl Holmén springa runt i Boråslagets tröja igen.

– Jag hoppas och tror att han kan spela i återstarten hemma mot Hammarby, säger klubbens ordförande Bosse Johansson till Sportbladet och fortsätter:

– Vi har gjort utrymme för att han ska kunna komma hem, både i truppen och ekonomiskt.

Även Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson öppnar upp för Holmén i sommar och säger följande till Sportbladet :

– Det kommer ge sig under närmaste månaden hur det blir med Holmén. Bollen ligger hos Samuel. Han måste ta en diskussion med sin klubb.

Holmén har gjort 32 A-landskamper för Sverige.