Foto: Bildbyrån

AIK kommer inte vara seedat i Europa Leagues tredje kvalomgång. Det står klart efter ett sent inprickat mål i Schweiz. 

Att räkna ut vilka lag som blir seedat respektive oseedat i Europa League-kvalet är inte helt enkelt. Sajten Uefaranken har nu kommit fram till att AIK blir oseedat i Europa Leagues tredje kvalomgång om laget tar sig dit.

Det var matchen i Schweiz mellan Sion och Grasshopper som AIK:s öde avgjordes. Hade Sion gått segrande ur drabbningen skulle AIK bli seedat. Med tio minuter kvar att spela gjorde Sion också 1-0. Fem minuter senare kvitterade dock Grasshopper och matchen slutade 1-1, vilket innebär att AIK alltså inte är seedat vid en eventuell tredje Europa League-kvalomgång.

AIK kan därmed stöta på lag som Milan och Athletic Bilbao – vilket förstås skulle försvåra en plats in i Europa Leagues gruppspel.

MISSA INTE – MER OM AIK!

– Anfallskris i AIK – då kallas forne guldhjälten in
– Skeppades iväg i sista stund – fortsatt oklart läge