Marcus Nilsson lämnar Pohang Steelers i Sydkorea – nu står det klart att mittbacken brutit sitt kontrakt.
– Äventyret tog slut innan det egentligen började, säger Nilsson till hd.se.

Marcus Nilsson lämnade i januari norska Stabaek  Pohang Steelers i den sydkoreanska ligan. Nu lämnar han klubben. Nilsson bekräftar att han bryter sitt kontrakt ett år i förtid. Ryggproblem har satt stopp, samtidigt som klubben haft fler utländska spelare än utlänningskvoten tillåter. Nu har parterna kommit överens om att bryta.

– Äventyret tog slut innan det egentligen började. Det var en chans att möta en helt ny kultur, bra fotboll, professionellt och bra betalt. Men livet är inte roligt på andra sidan jordklotet om man inte kan göra sitt jobb, säger Marcus Nilsson till hd.se.

– I vanliga fall hade jag inte gått med på det, men med tanke på den bakgrunden så är det inte så schysst att bara sitta och plocka in pengarna. Det känns också säkrare att komma hem till Sverige och låta en svensk läkare titta på ryggen. Så det spelade också in.

Skadebekymren gör att den tidigare Helsingborg- och Kalmarförsvararen inte tror på mer spel under 2017.

– Alternativet är att sluta spela fotboll och det är jag för ung för. Jag har sex, sju år kvar. Jag hoppas vara redo i januari och sedan få en försäsong att bygga upp mig på. Det var så jag gjorde efter skadan i Holland och byggde upp musklerna runt skadan, vilket hjälper mycket. Jag är väl den enda som älskar en lång svensk försäsong.