Foto: Bildbyrån

Kalmar FF har det stentufft ekonomiskt, men nu slipper klubben en tung utgiftspost. Kalmar kommun kommer att ta över Guldfågeln Arena. Det framkom under en presskonferens på torsdagen.

Guldfågeln Arena stod klar inför säsongen 2011, och i Kalmar FF fanns då förhoppningar om att en ny modern egen arena skulle ge intäkter till klubben.

Så har det inte blivit, tvärtom. I flera år har det rapporterats om hur Guldfågeln Arena tyngt KFF ekonomiskt, och i går kom uppgifter ut om att Kalmar kommun nu tar över arenan. Detta efter prognoser om en dubbelt så stor förlust för KFF i år som budgeterat. Klubben ser ut att gå 20 miljoner back i år.

Och i dag torsdag presenterades det hela vid en presskonferens – Kalmar kommun ska tar över arenan, och ska tillsammans med KFF jobba fram en lösning till beslut i kommunfullmäktige i september. Det rapporterar Sveriges Radio.

 

Kalmar FF får ett årligt driftsbidrag från kommunen på 6,75 miljoner kronor. Det bidraget ska trappas ned under några år, och kommunens kostnader ska därefter ligga på samma nivå som det nuvarande stödet till KFF.

Kommunen tar i och med detta över lån och kreditsäkringar på motsvarande 244,5 miljoner kronor. Dessa sedan amorteras och kostnader för räntor tillkommer.