• Publicerat 31 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Daleho Irandust, 18, stoppas från P19-EM av sin klubb BK Häcken.
– Det hade varit konstigt att vara utan honom i tre allsvenska matcher, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

P19-EM i Georgien avgrös mellan den 2 och 15 juli och när förbundskapten Claes Eriksson under tisdagen presenterade sin 25-mannatrupp till det förberedande lägret på Bosön 5-8 juni fanns inte Häckens jättetalang Daleho Irandust med. Häcken har nämligen bestämt sig för att inte släppa honom till mästerskapet.
– BK Häcken vill ha honom tillgänglig för allsvenskt spel i början av juli. I annat fall så hade han kommit till Bosön i nästa vecka, säger förbundskapten Claes Eriksson.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till Fotbollskanalen:
– Vi fick en förfrågan hur vi skulle ställa oss till att de tog ut honom. Vi kände på den förfrågan, men EM ligger inte på några Uefa/Fifa-datum och han startar var och varannan match för oss. Han var en utav de bättre i den senaste matchen och det hade blivit en konstig situation att vara utan honom. Sedan har han inte varit kallad innan och de spelar på ett sätt där han inte skulle få samma roll som han har hos oss.

Irandust själv accepterade beslutet.
– Vi har pratat med honom om det och han var med på det, tyckte det var okej. Han hade nog inte räknat med att komma med eftersom han inte har varit kallad innan.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM