Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping har kommit tillbaka efter en tveksam allsvensk start. Den senaste månaden har gjort ex-mästarna till en guldutmanare igen. Men nu kan flera tunga namn vara på väg bort. Det senaste namnet är Christopher Telo som nu, enligt FD:s källor, är aktuell för holländska Groningen.
– Specifikt vill jag inte gå in på något men jag vet att min agent har haft kontakt med klubbar, säger Christopher Telo till FotbollDirekt.se.

Christopher Telo har varit i Norrköpings a-trupp sedan tio år tillbaka.
Ett namn som varit med om Norrköping nere i superettan, så väl som SM-guld och Champions League.
Men nu kan det snart ta slut.
I går kunde FD berätta om Nicklas Bärkroth och hur stjärnan ser ut att vara på väg bort och i dag är Telos namn ännu ett. Vänsterbackens kontrakt går ut den 30 november och från i morgon så är han fri att förhandla med intresserade klubbar.

LÄS: RÖR PÅ SIG BLAND NORRKÖPINGSSTJÄRNORNA

Och enligt FotbollDirekts uppgifter så kan det nu alltså bli Holland. Enligt FD:s källor så är Norrköpingsstjärnan nu aktuell för så väl Simon Tibblings Groningen som Willem II i Eredivisie.
– Jag trivs väldigt bra i Norrköping men det klart att jag är öppen för en utmaning. Jag vill inte säga så mycket mer än så just nu och ha koncentration på Norrköping, säger Telo till FotbollDirekt.se.

En så kallad kulturbärare kan alltså snart gå förlorad för en spelare som sett ut att gå miste om att komma ut i från allsvenskan.
Som 27-åring kan nu nu alltså vara på väg att gå i lås efter att flera gånger genom åren ha varit nära. Och mycket ser ut att bottna i nya rollen och det stora rum tränare Jens Gustafsson ger honom.
– Det har väl varit nära några gånger. Ja, det är viktigt föär mig att komma utomlands men när det blir får vi se. Men jag känner att jag klarar av det och är ju sugen på att testa.

LÄS: NORRKÖPINGS SKÖRHET – PEKAR UT SVAGHETERNA
– Hur bra jag är just nu vet jag inte men det är klart att jag känner att jag konkurrerar på en högre nivå i allsvenskan sedan får andra avgöra hur bra jag är. Hur högt jag ska rankas som vänsterback vet jag inte men jag känner mig bra.

Hur ser du på svårighetesgraden internationellt – ni spelade ju i Champions League förra sommaren?
– Jag fick definitivt mersmak av att som exempelvis spela i Europa som mot Rosenborg och kände att jag klarade av det. Jag känner verkligen att jag tar steg hela tiden och då spelar det ingen roll att jag har spelat tio år i samma klubb. Allt från att jag spelat i superettan med Norrköping till i dag. Jag utvecklas hela tiden och har mycket att tacka både Janne Andersson och Jens Gustafsson för som trott och tror på mig.