Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg tar idag emot IF Elfsborg i årets först västderby. Inför drabbningen är det två lag som kommer från jobbiga perioder. 
– De har haft lite strul i klubben, vad man kunnat läsa sig till. Sedan vet man aldrig, sådant där blir lätt överdrivet, säger Tobias Hysén till GT.se.

Det har kommit uppgifter om att både IFK Göteborg och IF Elfsborg har haft missnöje bland spelartrupperna. Men båda lagen har kommit samman och har bra form på väg in till derbyt. Men Hysén är inte redo att säga att Blåvitts säsong har vänt redan nu.

– Det kan man inte säga förrän efter ett par veckor. Skulle vi förlora mot Elfsborg är det inte det. Skulle vi vinna fyra matcher i rad kan det mycket väl vara så. Det var som att vi fick betalt för chanser som vi skapat innan. Eller fick… vi tog tillbaka det. Klart att det är bra för självförtroendet.

Att Elfsborg ska ha haft problem med sin tränare Magnus Haglund är inte något som kommer att vara någon fördel för Blåvitt i derbyt menar Hysén.

– De har haft lite strul i klubben, vad man kunnat läsa sig till. Sedan vet man aldrig, sådant där blir lätt överdrivet. Men nu har de knutit nävarna och försökt köra bara och har två raka segrar. De kommer att bli farliga. De är bra framåt och lite sämre bakåt. Vi ska utnyttja att de är lite skakiga bakåt, säger Tobias Hysén.

Statistiken inför mötet talar för IFK Göteborg som har inte förlorat mot Elfsborg på hemmaplan sedan 2003.

– Det var ett tag sedan, men det är väl lika länge sedan vi vann i Borås. Statistik är ju sådant som har hänt, det såg man inte minst mot Häcken senast (Blåvitts första derbyförlust sedan 2011). Men det är klart att vi ska utnyttja att vi är starka hemma, och det är vi ju av tradition, inte bara mot Elfsborg, säger Hysén till GT.se.