Foto: Bildbyrån

Den tidigare Häcken-anfallaren Carlos Strandberg har återvänt till Hisingen. Men bara tillfälligt. 21-åringen kommer nämligen träna med laget fram till U21-EM i sommar. 

Carlos Strandberg har haft ett struligt år hittills. Under januari lämnade anfallaren CSKA Moskva och skrev istället på för belgiska Club Brugge. Men utan att ens debutera för sin nya klubb lånades han direkt ut till ligakonkurrenten, bottenlaget Westerloo.

Men eftersom Westerloo inte tog sig till slutspel tog deras säsong slut redan i mitten av mars. Men på grund av FIFA:s regler får inte Strandberg spela för någon mer klubb under samma säsong, och därför kommer svensken inte att få matchträning på flera månader.

I sommar väntar U21-EM och Strandberg har varit en av nyckelspelarna under kvalet och ses som given i Håkan Ericssons trupp. Truppen presenteras nästa vecka och fram till dess kommer Strandberg att träna med sin gamla klubb BK Häcken.
– Han ska hålla igång inför U21-EM är det tänkt. Han har ju kontrakt med Brügge fram till 2021 tror jag, så det är inget mer än så. Vi vill gärna ta hand om våra gamla gubbar om de kan och vill, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP.se.