• Publicerat 27 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tog tre poäng mot Halmstads BK på Östgötaporten. Matchen slutade 3-2 och nykomlingarna radade upp målchanser på slutet men lyckades inte få in en kvittering. 

Halmstad backade inte hem utan pressade tabelltvåan högt direkt i matchinledningen. Det såg ut att vara ett framgångsrecept. Men plötsligt tog sig Eliasson sig runt på vänsterkanten och assistkungen levererade ett perfekt inlägg som Holmberg nickade in.

Halmstad skulle dock kvittera snabbt genom Fredrik Olsson. Anfallaren styrde in Liverstams nick efter drygt en halvtimme.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Bärkroth, framspelad av Eliasson, och Holmberg gjorde var sitt mål och skapat en 3-1-ledning. Men Halmstad gav inte upp utan reducerade i den 83′ och skapade flera målchanser i kvitteringsjakten.

Norrköping kom undan med blotta förskräckelsen och är nu bara en poäng bakom serieledarna Malmö, som har en match mindre spelad.

– Matchen liknar en hel del det vi har gått igenom på slutet. Vi är inte så pass bra att vi har den där lilla flytet eller turen på slutet. Den liknar Häcken matchen, och det är två väldigt bra lag. Där vi försvarar oss bra och gör många bra saker anfallsmässigt också. En bra bortamatch, det är bara synd för killarna att inte få betalt för de, säger HBK:s tränare Janne Jönsson efter matchen till Cmore.

Norrköpings startelva: Langer – Wahlqvist, Johansson, Fjolurson, Telo – Bärkroth, Dagerstål, Thorarinsson, Eliasson – Moberg-Karlsson, Holmberg.

Halmstads startelva: Pettersson, Kojic, Liverstam, Johansson, Bengtsson – Alho, Pekalski, Keita, Haksabanovic – Olsson, Tveter.