• Publicerat 26 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Många av er läsare har säkert sett bilder från den senaste veckans allsvenska omgång. Men vår bildleverantör Bildbyrån tar många fler bilder i samband med matcherna än dom som publiceras i samband med matcherna.

Här tänkte vi bjuda på några bilder som kanske inte fått så mycket medial uppmärksamhet i veckan men som ändå är värda att uppmärksamma. Mycket nöje och god tittning!

Elfsborg tog en efterlängtad trepoängare när Jönköpings Södra besegrades med 3-0. Kanske var det stödet från dessa veteraner som lyfte laget till seger.

I och med att han inte fått tillfälle att jubla för seger så många gånger den här säsongen, passade Elfsborgs tränare Magnus Haglund på att jubla rejält när chansen gavs.

”Nej. Håll dig därute på planen. Du tillhör ändå inte vårt lag”, ser det ut som om Jörgen Lennartsson säger när han försöker mota bort GIF Sundsvalls Dennis Olsson.

Emil Forsberg besökte Idrottsparken i Sundsvall och passade på att visa upp det seanste jackmodet från Tyskland…

På plats på Swedbank Stadion för att se MFF-Norrköping återfanns flera gamla MFF-veteraner. Och nog var det bättre förr? Det blev nämligen MFF-förlust med 1-2.

En lärare och hans skolpojkar på utflykt? Nej. En välskräddad Magnus Pehrsson övervakar lagets insats mot IFK Norrköping.

Norrköpings Jon Gudni Fjöluson buffar lite på Markus Rosenberg som verkar finna det underhållande.

Siriuskaptenen Niklas Busch Thor fick medicinsk vård efter att blodvite uppstått efter en närkamp med Hammarbys Björn Paulsen.

Alla på bollen är vad som gäller här, där Sirius Oscar Pehrsson och Hammarbys Richard Magyar försöker nå bollen i kamp med Sirius målvakt Josh Wicks.

Häckens tränare Mikael Stahre visar frustration i 0-0-matchen mot AFC Eskilstuna.

”Jag når den först!” AFC Eskilstunas Zourab Tsiskaridze och Häckens Nasiru Mohammed i kamp om bollen.

En ny frisyr att ta sikte på i allsvenskan sitter på Halmstads Aboubakar Keitas huvud.

Det var nog mer drag på Företagspuben på Örjans Vall än vad det var under själva 0-0-matchen mellan Halmstad och Örebro.

”Have you heard the one with the German, the Italian and Bellman?” Östersunds Graham Potter och Kalmars Peter Swärdh hade roligt tillsammans innan mötet Östersund-Kalmar. Efteråt var det nog Potter som hade roligast.

”Sådär kan du inte göra. Det förstår väl du också?” ”Ja men…” Domaren Andreas Ekberg ser ut som han säger några väl valda ord till Östersunds Gabriel Somi.

Omgången avslutades med att sommaren anlände på allvar och sån här härlig vy med ljusblå himmel och solsken över ena läktarsektionen bjöds derbypubliken på Tele2 Arena på inledningsvis. Äntligen är sommaren här på allvar!

Mål blev det förstås också i derbyt. Simon Thern var det som förpasasde bollen i mål. Här är det Stefan Ishizaki som vill försäkra sig om att bollen gått in i nätmaskorna. Djurgårdens Felix Beijmo kan bara se på och konstatera faktum. Andreas Isaksson bjuder samtidigt på en akrobatisk pose.

”Det gör ont att möta Gnaget” brukar AIK-supportrarna skandera. Här är det Gustav Engvall som får känna på lite hårda tag från AIK:s försvarare Stipe Vrodljak.

Jonathan Augustinsson försöker hålla bollen på rätt sida om kortlinjen. Stefan Ishizaki hjälper till med ögonmåttet ”Det går nog ett par millimeter till om du är försiktig”

Djurgårdens Kerim Mrabti på väg ut från arenan efter ännu en derbyförlust och snart 2100 dagar sedan Djurgården vann ett derby över AIK senast.