• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF:s ekonomiska situation är tuff. Nu hjälper Helsingborgs kommun till och förhandlar om hyresavtalet för Olympia vilket ger HIF lägre kostnader.
– Vi hoppas att en något lägre hyra ska bidra till att HIF får ordning på ekonomin, säger kommunens Fredrik Hjort till Helsingborgs Dagblad.

Under tiden för ombyggnationen av Helsingborgs hemmaarena Olympia fick klubben reducerad hyra av Helsingborgs kommun. Men när läktarna var välfyllda blev hyran högre, enligtHelsingborgs Dagblad. Nu skriver tidningen att avtalet mellan HIF och kommunen har förhandlats om. HIF får en lägre hyreskostnad för arenan då Helsingborgs stad tar över 40 procent av arenan, gentemot tidigare då klubben hyrde hela arenan.
– HIF hyr sportbaren, shopen, restaurangerna i östra läktaren och vissa kontorsytor. Staden tar hand om västra och norra läktaren samt planen. HIF får hyra dessa delar när de har matcher liksom alla andra som arrangerar något, säger Fredrik Hjort fastighetsdirektör på Helsingborgs kommun till Helsingborgs Dagblad.

Kostnaden för HIF kommer bli högre igen om laget tar sig tillbaka till allsvenskan.
– Det (vad förändringen blir i kronor) kan jag inte svara på. Men vi hoppas att en något lägre hyra ska bidra till att HIF får ordning på ekonomin, säger Hjort.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM