Norrköping stod för en sensationell vändning och tog alla tre poängen borta mot Malmö FF. Men toppkonkurrenterna AIK och Djurgården bryr sig inte nämnvärt.
– Klart det är positivt när de går på en nit men… ja, vi behöver ju också vinna, säger Djurgårdens Magnus Eriksson till FotbollDirekt.se.

När Markus Rosenberg gjorde 1-0 till Malmö FF mot Norrköping med kvarten kvar såg avståndet i från MFF till tvåan ut att bli sju poäng. Men två snabba ”Peking”-mål vände på steken och helt plötsligt har lagen under kontakt. Om Djurgården vinner derbyt mot AIK skiljer bara tre poäng till MFF.
– MFF är ju bra, seriens bästa lag, så det är positivt när de går på nit. Men fokuserar bara på oss själva. Vi behöver vinna några matcher till och vi kämpar på. Vi har inget att vi ska vinna allsvenskan, även om vi vill det, säger Magnus Eriksson.
– Men det är ju resultatbaserat detta och vi spelar för att vinna, så det är alltid laget som ligger först som vi jagar. Men vi ska inte sväva iväg heller, då kan det gå fort utför. Det gäller att ha fokus på vårt.

Är Malmö FF seriens bästa lag?
– Ja, det är det bästa laget vi mött och det bästa laget jag sett i år. De har en otroligt bra trupp, ekonomiska förutsättningar, enligt mig allsvenskans bästa spelare i ”Mackan” (Markus Rosenberg) som levererar trots sin gubbiga ålder och ja, Malmö är laget att slå.

AIK i sin tur är vid derbyvinst bara fyra poäng efter, men med en match mindre spelad på grund av den inställda matchen mot IFK Göteborg. Efter derbyt tar ”Gnaget” emot MFF på Friends.
– Vi räknar ändå poäng så det är klart det spelar roll att MFF förlorar. Men jag lägger ingen energi på vad de gör. Vi ska möta dem här snart, och ju mindre poäng de har då desto bättre. Det är bra att det tajtar till sig och att vi kommer närmre, säger AIK:s Per Karlsson och avslutar:
– Sen är det inte så att jag står och faller med hur motståndarna presterar. Jag bryr mig inte så mycket om resultat i övriga matcher, det viktiga är att vi presterar.

MISSA INTE!
– ALLT om AIK – kolla in FotbollDirekts AIK-sajt
 Fansens kärleksförklaring till AIK
– AIK-favoriten bekräftar intresse från MFF

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM