Italienska Fiorentinas intresse för Norrköpings Linus Wahlqvist är intakt. Enligt uppgifter till FotbollDirekt kommer Florens-klubben göra ett försök att värva högerbacken i sommar.
– Jag har sagt åt min agent att vi tar de här tre matcherna som är kvar i allsvenskan innan uppehållet. Sen får vi se vad som händer, säger Wahlqvist till FotbollDirekt.se.

FotbollDirekt kunde i början av februari avslöja att Norrköpings jättetalang Linus Wahlqvist, 20, i januarifönstret valde att nobba Fiorentina, Napoli, Valencia och Brighton.
– Jag vet att det funnits konkreta bud. Vi har haft en plan vi jobbat efter, och har tackat nej till fina klubbar, sa Linus Wahlqvist till FotbollDirekt då.

Nu kan FotbollDirekt berätta att intresset skruvats upp och att Fiorentina planerar ett nytt försök att värva Wahlqvist i sommar.
– Du är den första jag hör det ifrån. Jag vet att det var intresse från bra klubbar i januari, och jag sa nej. Jag har sagt åt min agent att vi tar de här tre matcherna som är kvar i allsvenskan innan uppehållet. Sen får vi se vad som händer, säger Wahlqvist.

Du har tidigare sagt att du känner dig redo att bli utlandsproffs. Är du ”ännu mer redo” nu?
– Det är min fjärde startsäsong och jag har tagit kliv varje år. Jag känner ingen stress då jag tillhör en toppklubb i Sverige. Men självklart känner jag mig redo.

Men du har inte hört ett ord om intresse till sommaren?
– Jag har sagt åt min agent att jag vill fokusera på de här tre matcherna, och sen tar vi allt annat.

I sommar väntar också U21-EM i Polen.
– Det är inte viktigt ur ett ”skyltfönstersperspektiv” även om det självklart kan ge saker om man gör det bra. Men det är ett mästerskap i svenska tröjan och då spelar jag hellre skit själv och vinner EM än att jag är briljant och vi åker ur.

MISSA INTE
– FD:s krönikör: ”Norrköping en titelkandidat”
– Räddad av Norrköping efter tunga uppbrottet

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM