BK Häcken

AFC får vänta på första segern – “För mycket hawaii”

AFC har ännu inte tagit någon seger i Allsvenskan efter 0-0 på Tunavallen mot bortastarka BK Häcken. Trots att inget av lagen hittade nätet var det en chansrik tillställning med många avslut på mål. Den riktiga skärpan i avsluten lös dock med sin frånvaro.
– Det är lite för mycket ”hawaii” ibland, sade AFC:s Omar Eddahri till C More i pausen.

Bortastarka BK Häcken var hetast i den första halvleken. AFC stretade dock emot bra och var ytterst nära att ta ledningen när Buya Turay rann igenom försvaret, väntade ner målvakten Abrahamsson och chippade bollen i ribbban.

– De sjunker ner lågt och stänger ytorna. Vi får hitta en väg igenom med snabbare passningsspel och lite bättre rörlighet. Jag önskar att jag hade haft lite mer boll, säger bortalagets Alexander Farnerud sade i paus till C More.

Farnerud fick se en annan matchbild i andra halvlek, men kanske inte som han hade tänkt sig. Istället var det AFC som tog initiativet och Häcken som fick förlita sig på kontringar. Sista kvarten spelade Häcken upp sig och inbytte talangen Daleho Irandust var nära att bli matchvinnare då han fick ett bra nickläge efter en hörna på tilläggstid. 18-åringen lyckades dock inte få bollen på mål och båda lagen får åka hem med varsin poäng. Ett rättvist resultat.

Liverapporteringen här nedan:

95′ Slut! Matchen slutar 0-0.
94′ Irandust får läget att bli matchvinnare! Men nicken går över.
92′ Nära! Tsiskaridze ska rensa men får halvträff på bollen och den går mot eget mål! Erlandsson fångar dock bollen och försvararen kan bjuda på ett skratt.
90′ Fyra tilläggsminuter aviserat.
89′ Eddahri blixtrar till! Men avslutet går på Abrahamsson
85′ Fem minuter kvar. Ska vi få se något mål idag? Båda lagen verkar nöjda med poängen för tillfället.
82′ Frispark och varning då Paulinho kapar Björnkvist. Paulinhos 4:e varning för säsongen.
80′ Häcken har ryckt upp sig och skapar nu en del lägen. Gör dessutom ett byte, Kamara ut och Maholli in. AFC byter in Omeje istället för Ali.
77′ Kamara fälls i straffområdet men domaren friar! Tsiskaridze med en bensax på Häckenspelaren, Strömbergsson hävdar att det var på boll. Tveksamt.
75′ Nära! Kamara får ett bra nickläge på Mohammeds inspel men prickar inte mål.
74′ Byten i båda lagen! Frimpong in, Matic ut för AFC. Abubakari ut och Irandust in för Häcken.
67′ Teddy Olausson, assisterande tränare på Häckenbänken visas upp efter att ha haft synpunkter på ett domslut. Öhman verkar dessutom ha gjort illa sig och kliver av, Bun-Dawda Sowe kommer in för hemmalaget.
66′ Med en mästerlig glidtackling avväpnar Öhman i hemmalaget Mohammed som höll på att ta sig till ett riktigt fint skottläge vid straffområdslinjen.
64′ Så sticker Häcken upp med ett riktigt fint anfall som avslutas av Paulinho någon meter bakom straffpunkten. Skottet går någon meter utanför.
60′ Nära AFC igen! Albornoz med ett skott som går tätt utanför Abrahamssons högra stolpe. Chansen föregicks av slarv i Häckenförsvaret. Just nu är AFC närmast ett ledningsmål.
57′ Mycket AFC nu. Rashkaj med ett skott som täcks av Lindgren, hade blivit farligt annars.
54′ AFC har börjat andra halvlek offensivt. Det har uppståt några Häcken kontringar till följd av det.
50′ Matic får matchens andra varning efter en tröjdragning. Minuten innan får Eddahri ett bra läge men skottet går till inkast (!).
46′ Andra halvlek är igång! Stahre gör ett byte i halvtid. Paulinho in istället för Egzon Binaku.

Fördel Häcken som har haft flest avslut mot mål i den första halvleken. AFC stretar emot bra och var nära att ta ledningen när Buya Turay rann igenom och prickade ribbban.
– De sjunker ner lågt och stänger ytorna. Vi får hitta en väg igenom med snabbare passningsspel och lite bättre rörlighet. Jag önskar att jag hade haft lite mer boll, säger bortalagets Alexander Farnerud i paus till C More.

– De har lite mer boll än oss men jag tycker att vi är farliga i våra kontringar. Det är lite för mycket ”hawaii” ibland, säger AFC:s Omar Eddahri till C More.

45′ Halvtid! 0-0 står sig till paus.
45′ Häcken närmar sig ett ledningsmål. Mohammed får gott om tid med bollen i straffområdet men drar bollen över ribban. Sekvensen efteråt får Farnerud ett bra läge men lyckas inte få bollen under Erlandsson.
44′ Bra chans för Häcken! Friberg skjuter lågt, en studsande boll som Erlandsson limmar.
38′ Ribba för AFC! Matchens bästa möjlighet! Buya Turay kommer in från vänster och tar sig igenom Häckens försvar men tar i lite för mycket när han ska chippa bollen över Abrahamsson.
36′ Rashkaj drabbas av matchens första varning då han river ner Farnerud på mittplan.
29′ Krock i AFC-försvaret! Erlandsson går ut för att plocka ner en långboll samtidigt som Tsiskaridze hoppar in i honom. Båda två är på benen rätt snabbt igen.
27′ Arkivuo testar lyckan från distans men skottet landar rakt i famnen på Erlandsson.
25′ Fint anfall från hemmalaget! Matic tar ner Rashkajs passning på bröstet och drar till direkt till vänster i straffområdet. Inga problem för Abrahamsson att rädda den här gången heller.
19′ Häcken har tagit över spelet nu, dock utan att komma till några riktigt farliga chanser.
12′ AFC med sitt första skott på mål. Mitt på Abrahamsson i målet.
11′ Fin individuell prestation av Kamara som sätter fart centralt i banan. Kommer till ett bra avslutsläge men får inte riktigt träff på bollen som sakta rullar fram till Erlandsson.
8′ En hemåtpass från AFC håller på att ställa till det. Erlandsson i målet uppmärksammar inte passningen till en början men hinner upp den.
5′ AFC med mest boll i inledningen men Häcken skapar matchens första hörna. Farnerud slår hörnan mot första stolpen men den rensas enkelt undan av AFC.
1′ Matchen är igång!