• Publicerat 19 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Senast Djurgården vann ett Stockholmsderby var 2011 och senast klubben vann SM-guld var 2005. Men med värvningarna av Andreas Isaksson, Kim Källström och Jonas Olsson andas Dif optimism igen. Mittbacken Olsson hymlar inte med att han är i Sverige för att vinna titlar. 
– Med materialet vi har ska vi vara med och slåss i toppen och lyckas vi inte med det har vi misslyckats, säger han till FotbollDirekt.se.

Djurgården fick nöja sig med 1-1 borta mot Jönköpings Södra och är med det en poäng före värsta rivalen AIK (som har en match mindre spelad efter att mötet med IFK Göteborg ställts in på grund av matchfixning) inför måndagens derby på Tele2 Arena.

För stjärnförvärvet Jonas Olsson, som var tillbaka i Dif:s startelva och spelade 90 minuter, gav matchen ett svar på att den krånglande ljumsken inte ställer till det inför stormatchen. Djurgården har inte vunnit ett derby sedan 1-0-segern mot AIK i september 2011 och Olsson vill hjälpa klubben att jaga bort derbyspöket.
– Det känns som det största derbyt i Stockholm och i Sverige. Jag har alltid gillat derbyn och någonstans är det dessa matcher du tränar extra i gymmet och springer i skogen för, säger han till FotbollDirekt.se.

LÄS: ENGVALLS SÅGNING – ”INTE MENINGEN”

Den svaga derbyhistoriken har plågat Djurgårdens supportrar i flera år nu. Förstår du hur viktig den här matchen är för dem?
– Ja, det är klart att jag förstår det. Jag har ju spelat derbyn både i Holland och England och den derbykänslan är någonstans global. Så jag fattar vad det betyder för fansen, men även för en spelargrupp att komma ur en sådan match med ett bra resultat. Förhoppningvis kan erfarenheten som jag, Kim och Isak har hjälpa laget att bryta den negativa trenden. Vi är fullt inställda på att vinna och det ska bli jäkligt kul att få uppleva derbytrycket på Tele2.

Hur ser du på tabelläget då?
– Vi ska vara med där uppe tycker jag. Malmö är duktiga, samtidigt tycker jag att vi hade lite oflyt när vi förlorade med 3-2 där nere. Vi ska fortsätta koncentrera oss på vårt och förhoppningsvis sätta press på MFF genom att plocka poäng och göra bra prestationer. 

LÄS: KLARAR AV ATT UTMANA MÄSTARNA

Det låter inte som du tycker det är omöjligt med SM-guld redan i år?
– Om vi kollar på det laget vi har… Får vi vara friska och hela, varför skulle vi inte vi kunna vara med och slåss om det? Med ett ganska ofärdigt lag har vi redan visat att vi har en väldigt hög högstanivå.

– Poängmässigt är det lite mer att önska men vi är ändå med. Jag gillar inte det svenska sättet att prata målsättningar. Vi har ett lag för toppen. Det är bara att sätta onödiga mentala barriärer om man velar kring det. Med materialet vi har ska vi vara med och slåss i toppen och lyckas vi inte med det har vi misslyckats. Det är upp till oss nu.

LENNART SANDAHL