• Publicerat 19 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS

Nabil Bahouis problem i Hamburg håller i sig. Numera får han inte ens träna med a-laget och den forne AIK-stjärnan försöker hantera en djupt svår situation. I en intervju med Svenska Fans bekräftar han nu tidigare kontakter med både AIK och MFF tidigare i år.

– I Sverige var det från AIK och Malmö FF. Bland de utländska klubbarna var det bland annat Palermo och Crotone från Italien och Sporting Gijon från Spanien, säger Bahoui till Svenska Fans om januarifönstret.

– Jag hade även ett låneerbjudande från Würzburger Kickers i tyska andraligan som jag ville acceptera, men Hamburg sa nej. Då fick jag känslan av att Hamburg ville satsa på mig och tänkte att det är bättre att stanna och hoppas på att få chansen. Men nu sitter vi här, och jag är fortfarande i samma sits som då.

Allt sedan februari förra året så har Nabil Bahoui levt i en pressad tillvaro i Hamburg. Det är inte mycket som har gått rätt för AIK:s förre favorit sedan han flyttade tillbaka från Mellanöstern dit han gick från AIK.

Och under våren har det gått så långt att Bahoui tillsammans med lagkamraterna Johan Djourou och Ashton Götz inte längre får träna med a-laget.
– Det var en helt vanlig dag. Jag kom till träningen efter att laget förlorat mot Augsburg med 0–4 och hade då ett möte med sportchefen Jens Todt. Han berättade för mig att tränaren ville att alla spelarna som var utanför truppen senast inte skulle vistas på arenan samtidigt som resten av laget. Det gällde inte bara oss tre, utan även de skadade spelarna. Så då pratade jag med Djourou och Götz och sa att det är bättre att vi tränar med U23-laget för att få riktig träning, så de senaste veckorna har jag tränat tillsammans med dem.

SVENSKA FANS: Har du fått någon motivering till varför beslutet togs?
– Nej, jag har inte hört någonting. Han (Gisdol) kanske anser att spelarna som inte får spela sprider dålig energi, vilket kan påverka de andra. Men från mitt perspektiv kommer jag alltid till arenan och är glad oavsett hur min situation ser ut.

Vad har dina kompisar i laget sagt?
– Jag tror att det kom som en chock för alla, för det var ingen som visste om det. Klart de tycker det är tråkigt för lagsammanhållningen, men det finns inte mycket för mig att göra. Vi får hoppas att han tycker det var värt det i slutändan.

HELA ARTIKELN ÄR PUBLICERAD PÅ SVENSKA FANS