• Publicerat 19 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Från bänken i AIK till succé i Norrköping. Niclas Eliasson är på väg att få sitt riktigt stora genombrott i år. Alla bitar börjar falla på plats för 21-åringen som leder assistligan och plötsligt är högaktuell för U21-EM i sommar.
– Jag får göra min grej och spela mitt spel, säger Eliasson till FotbollDirekt.se.

Under två och en halv säsong i AIK fick Niclas Eliasson bara starta tolv matcher. Efter en lyckad utlåning till Norrköping förra sommaren skrev han i höstas på ett kontrakt som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.
Och under inledningen av årets allsvenska är han på väg att få sitt riktiga genombrott och det råder ingen tvekan om att talangen har hittat rätt i sin nya miljö, både på och utanför plan. Norrköping ser ut att bygga upp ännu en talang. Eliasson har stort förtroende för Jens Gustafsson:

– Lagkamraterna tog väldigt bra hand om mig redan när jag kom på lån. Sen trivs jag fantastiskt bra i Norrköping, det är en jättefin stad. Dessutom har vi har många sköna personligheter i laget och en väldigt bra lagsammanhållning, berättar Niclas Eliasson för FotbollDirekt.se.

LÄS: MÅSTE LEVERERA I DERBYT

Med två mål och fem framspelningar hittills i år leder han den allsvenska assistligan och har tagit en ordinarie plats i tränaren Jens Gustafssons elva. Den tekniska yttern kan inte vara annat än nöjd med säsongsinledningen.

– Absolut. Det har känts bra, det gick bra redan på försäsongen sen har det rullat på.

Känner du att du har utvecklats mycket sedan du kom till Norrköping eller hade du det i dig redan i AIK?

– Jag fick inte riktigt ut allting i AIK. Det handlar mycket om kontinuitet, att få spela många matcher på rad. Nu känner jag verkligen att jag får göra min grej och spela mitt spel. Jag har kunnat missa några passningar och göra en sämre match men ändå fått fortsätta spela.

Just kontinuiteten verkar vara nyckeln till framgången. Tränaren Jens Gustafsson har valt att starta med 21-åringen samtliga matcher hittills i år.

– Jag känner ett stort förtroende från tränarna. Sen vill jag betona att jag inte har något dåligt att säga om AIK, utan jag känner även att jag har tagit ett steg till i utvecklingen. Jag utvecklas varje dag och blir bättre och bättre.

LÄS: FIXNINGSHÄRVAN VÄXER

Gustafsson säger att du har blivit bättre i defensiven, håller du med?

– Ja, han brukar ligga på mig mycket där. Det är såklart viktigt med både offensiven och defensiven. Som det ser ut i dagens fotboll måste man vara bra på både och, jag har jobbat mycket på det.

Men offensiven verkar inte ha blivit lidande?

– Nej, jag har fått till en bra mix. Jag har orkat och varit pigg i 90 minuter i offensiven också. Det är viktigt att laget hjälper varandra i offensiven men kanske framförallt i defensiven.

Under det allsvenska sommaruppehållet spelas U21-EM i Polen. Förbundskapten Håkan Ericson var på plats och såg uppvisningen mot Kalmar senast då Eliasson låg bakom båda målen. Plötsligt är talangen högaktuell för mästerskapet i juni.

– Visst har jag fått lite frågor om det. Jag hoppas självklart på en plats, det har känts bra under våren. Men det gäller att fortsätta prestera här och sen får jag hoppas på det bästa. Just nu har jag bara fokus på laget.

Har du funderat något på a-landslaget?

– Så långt har jag inte tänkt ännu. Jag satsar på att utvecklas så får resten komma sen och hoppas att det räcker, men det vore jättekul att få chansen.

LÄS: VAR HOS AIK OCH PRATADE OM MATCHFIXNING

Efter en knackig inledning på säsongen har IFK Norrköping kommit igång och är obesegrade de sex senaste matcherna.
På söndag väntar säsongens kanske tuffaste prövning, Malmö FF borta på Swedbank Stadion. Eliasson ser fram emot den tidiga seriefinalen mellan ettan och tvåan i tabellen.

– Jag tror det blir en riktigt bra match. Vi är två bra lag som har varit i toppen, inte bara i år, utan de senaste åren. Vi har ett bra självförtroende inom laget och tagit många poäng på slutet.

JONATHAN NILSSON