Foto: Bildbyrån

Förra veckan avslöjade Borås Tidning att 22 spelare av 23 var negativt inställda till Elfsborgs tränare Magnus Haglund inför säsongen. Efter 2-1 segern mot AFC Eskilstuna igår var det en lättad tränare som dementerar uppgifterna.
– Hade det (uppgifterna) stämt hade jag inte suttit här. Då hade jag varit borta för längesedan, säger tränaren Magnus Haglund till Sportbladet.

Elfsborg var illa ute mot jumbon AFC Eskilstuna. Då klev veteraren Lasse Nilsson fram och räddade tre viktiga poäng i den 89:e minuten. Efter en stormig vecka får tränaren Magnus Haglund lite andrum.

LÄS: HOTBILDEN MOT SPELARNA

– Man har varit i många klubbar där det blåst bra mycket starkare vindar än de här. Det är ingenting som påverkat mig, men Elfsborg som klubb är inte van vid de här vindarna och det smyger sig in en ångest, säger Haglund till Sportbladet.

– Det har varit resultatmässigt dåligt och så har det varit en del ”kör” i media. Så det betyder mycket. Det betyder mycket på sättet som vi vann. Att man ser att många spelare kliver fram och tar ansvar. Det gladde mig mycket, säger han.

Hur har du hanterat det påstådda missnöjet bland spelarna?

– Jag har pratat med spelargruppen, men hur vi har pratat i detalj är inget jag sitter här och pratar om. Men det är anonyma röster som hävdar det så egentligen lägger jag inte så stor vikt vid det.

Du märker inte av det alltså?

– Nej, det är inget som stör vårt arbete. Jag har varit tränare på den här nivån i 14 år, det finns alltid några som tycker att inte allt är toppen. Om det finns de som inte gillar mig så hanterar dom det jävligt professionellt.

LÄS: PEKING-TALANGEN LANDSLAGSAKTUELL