Kalmar FF har fått en katastrofal start på allsvenskan 2017 – men nu en ljusglimt: Brasilianske mittfältsstjärnan Ismael är nära comeback efter tre månaders skadefrånvaro: 
– En vecka till så är jag 100 procent, säger Ismael till Barometern.

Ismael har i flera år hållits högt bland allsvenska mittfältare och i vintras uppgavs både Malmö FF och AIK intresserade av brasilianaren. Han förlängde istället med Kalmar, men i år har han inte synts till i allsvenskan – samtidigt har KFF fått en blytung start, näst sist i tabellen med bara nykomlingen AFC bakom sig.

Det var i februari som Ismael på en träning skadade yttre ledbandet i höger knä, och han har jobbat sig tillbaka sedan dess.

Nu är comebacken nära. I morgon väntar Östersund borta och Ismael finns med i matchtruppen. En start är knappast aktuell, men väl ett inhopp.

– Knäet är okej men fysiskt är jag inte klar för 90 minuter, säger Ismael till Barometern.

– Sedan en vecka tillbaka känns allt riktigt bra med knät, en vecka till så är jag 100 procent.

Han säger att det varit tufft att följa lagets jobbiga start från sidan:

– Jag har försökt stötta så gott jag kan från sidan. Nu kan jaga vara med och bidra på planen igen.

En Ismael-comeback är också mumma för Kalmars tränare Peter Swärdh:

– Kortsiktigt gäller det att få i gång Ismael i matchspel och tajming. Över längre tid är det en viktig kvalitetsspelare men vi kan inte förvänta oss form och briljans direkt utan jag ser en period där han får komma i gång rejält, säger Swärdh.