Foto: Bildbyrån

Simon Gustafson lämnade Häcken som en allsvensk stjärna sommaren 2015, men tiden i Feyenoord har inte varit som han tänkt sig och nu öppnar mittfältaren för en flytt.

Holländska Feyenoord blev alldeles nyligen ligamästare. Forne Liverpool-stjärnan Dirk Kuyt blev hela staden Rotterdams kelgris med sitt hattrick i avgörandet och skrev därmed ett nytt kapitel i hamnlagets historia.

För mästarklubbens svenska mittfältare Simon Gustafsson har tillvaron dock inte varit lika rolig. Sommaren 2015 lämnade den nyblivna U21-EM-mästaren BK Häcken för spel i Feyenoord och den då 20-åriga supertalangen spåddes en lysande framtid.

Men tiden i Holland har långt ifrån varit en succé. Visserligen gjorde han åtta poäng under sin debutsäsong på 12 starter, men under årets säsong har det bara blivit två inhopp.

I holländsk press har det skrivits att Gustafson vill lämna klubben och för Fotbollskanalen berättar nu Gustafson om besvikelsen gällande den uteblivna speltiden.

– Min ståndpunkt har varit exakt samma hela sista året: jag vill spela fotboll för att nå min högsta potential och när man inte spelar är det svårt att nå den. Framför allt när du är 22, 23, 24, då är det är ett viktigt steg man ska ta. Det kan jag inte när jag inte spelar regelbundet.

Gustafson har kontrakt med Feyenoord i ytterligare två år och även om han belyser vikten av speltid utgår han från att stanna i mästarklubben.

– Jag har kontakt med Feyenoord i två år till. Jag är inställd på att jag ska tillbaka och spela ut mitt kontrakt.