• Publicerat 18 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

18-åriga Daleho Irandust har varit ett stort utropstecken för Häcken i år. Han gjorde sitt första allsvenska mål mot Sirius och avgjorde mot Kalmar senast med matchens enda. Nu kan han få chansen i antingen U-19 eller U21-EM i sommar och därmed komma att missa viktiga allsvenska matcher.
– Vi har inget emot det, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Häckens sportchef Sonny Karlsson säger att Irandust har gjort det bra inledningen av allsvenskan men har ingen lust i att spekulera om hans eventuella deltagande i sommarens mästerskap och har inga planer på att som AIK i fjol stoppade Alexander Isak från yngre landslagsspel. Då i från U17-EM, allt för att Isak inte skulle missa viktiga allsvenska matcher.

– Jag har svårt att se att han blir uttagen till U21-EM. Det ligger så nära i tiden och han har inte spelat 90 minuter ännu, säger Karlsson och fortsätter:

– Han är nog inte aktuell för U19 EM heller, han har inte spelat med dem på sistone.

U21-EM spelas mellan 16-30 juni i Polen, och då ligger allsvenskan nere.
U19-EM däremot pågår mellan 2-15 juli i Georgien, och då har allsvenskan dragit i gång igen. Efter sommaruppehållet, den 3 och 8 juli, spelar Häcken två viktiga hemmamatcher mot Hammarby och Malmö FF. Om det skulle bli tal om landslagsspel kommer klubben inte stoppa talangen.

– Vi har inget emot det. Håkan Ericsson gör ett digert jobb, han är och tittar överallt, men jag skulle tro att det står ett antal spelare på kö framför honom. Vi har andra spelare som Joel (Andersson) som också skulle kunna vara aktuell, vi får se vart det tar vägen, säger Karlsson.

Daleho skrev nyligen på ett nytt avtal med Häcken som sträcker sig till 2021. Skulle allsvenskans nya jättetalang dessutom få chansen att visa upp sig på den internationella fotbollsscenen sitter Häcken på en guldklimp. Sonny Karlsson vill dock inte spekulera kring Daleho Irandust framtid och eventuella försäljningsplaner i sommar.

– Det har jag ingen kommentar till. Han är en jättebra kille, men vi vill ge honom lugn och ro.

JONATHAN NILSSON