• Publicerat 18 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det stökiga mötet mellan MFF och Östersund i helgen får konsekvenser. Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd har i dag beslutat att Malmöspelarna Franz Brorsson och Behrang Safari samt Östersunds Jamie Hopcutt stängs av ytterligare.

Malmös 2-1 seger mot Östersund den 14 maj var en tuff tillställning där tre röda kort utdelades. De aktuella spelarna var automatiskt avstängda efter sina röda kort under den senaste omgången, men nu har disciplinnämnden beslutat om ytterligare avstängningar.

MFF, som tvingades möblera om rejält i försvaret i gårdagens oavgjorda match mot Hammarby får klara sig utan sina försvarsklippor ett tag till.

Behrang Safari, som blev utvisad i den första halvleken för att ha örfilat Hosam Aiesh missar den kommande matchen mot IFK Norrköping. Lagkamraten Franz Brorsson som bryskt tacklade Saman Ghoddos i den andra halvleken stängs av i ytterligare en match och missar förutom matchen mot Peking även bortamötet med AIK den 29 maj.

LÄS: TRÄNAREN BESVIKEN

Östersunds Jamie Hopcutt fick det röda kortet efter att ha knuffat Franz Brorsson i tumultet som uppstod efter tacklingen på Ghoddos. Utöver den automatiska avstängningen mot Sirius igår stängs anfallaren av ytterligare en match och missar lördagens match mot Kalmar.

JONATHAN NILSSON