Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg-AIK stoppas i kväll. Efter uppgifter om utpressning mot en AIK-spelare så ställs nu stormatchen in. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren pekar för GP ut att det är en av AIK:s målvakter som utsatts.

Det är med bestörtning som Svenska Fotbollsförbundet, IFK Göteborg och AIK möter skandalen på dagens presskonferens.
En av årets största matcher kommer alltså inte att spelas sedan en AIK-spelare kontaktats tidigare i veckan av en person som velat se spelaren underprestera mot en ansenlig stor summa pengar, enligt Generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Enligt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för Göteborgsposten så är det en av AIK:s målvakter som utsatts för hot.
– Det lilla jag vet är att någon i går kväll gått på AIK:s målvakt från något håll. Jag vet inte alla detaljer. Här gäller att vara lite försiktig. Det jag vet är hot som har utövats mot honom och att de skall vara med och se till att matchen blir ett visst resultat, säger han till GP.

GP: Vilket?
– Att AIK förlorar.

Vilken målvakt det handlar om är oklart men det är klart att Kyriakos Stamatoupoulos skulle ha spelat i kväll – och inte avstängde ordinarie ettan Oscar Linnér.