IFK Göteborg-AIK skjuts upp efter ett matchfixningsförsök. En AIK-spelare erbjöds under förtäckta hot stora pengar för att underprestera. Nu hyllas spelaren för att han slog larm:
– Vi kan konstatera att vi har spelare i truppen som är enormt rakryggade med ett enormt civilkurage, säger AIK:s sportchef Björn Wesström på den presskonferens som följde på nyheten i dag. 

En chock för svensk fotboll i dag: IFK Göteborg-AIK skulle ha spelats i kväll, men skjuts nu upp efter ett matchfixningsförsök.

En spelare i AIK kontaktades under tisdagen av en s k matchfixare, erbjöds stora pengar för att underprestera i kvällens match och dessutom utsatts för förtäckta hot.

Onsdag kväll togs beslutet att skjuta upp matchen. Vid lunch på torsdagen hölls en presskonferens på Friends Arena där Förbundet, Sef, polisen och AIK-representanter närvarade.

– Det är en historisk usel och unik situation som uppstått. Vår strategi är att bedriva vardaglig verksamhet nu men vi har också tagit extern hjälp i form av personer som ska hjälpa oss att processa det som nu är en realitet. Att spelare blir kontaktade för att försöka påverka resultat. Vi ska komma ut på ett starkare och ädlare sätt än de som försöker påverka oss, säger AIK:s sportchef Björn Wesström på presskonferensen.

Wesström hyllar det faktum att spelaren slog larm i situationen:

– Vi kan konstatera att vi har spelare i truppen som är enorm rakryggade med ett enormt civilkurage. Det ska vi ta fasta på, säger sportchefen och fortsätter:

– Det kommer bli mycket titta över axeln men vi tror att det måste få vara så för en liten stund. Det här är en unik situation som kräver unika åtgärder men också ett klimat där man måste få vara öppen och lasta av sig sina fördomar för att sen landa i en gemensam värdegrund som ger oss möjlighet att komma fram.