• Publicerat 17 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby tog en stark poäng när serieledarna Malmö FF kom på besök under onsdagskvällen. Matchen slutade 1-1, FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor efter matchen. 

Din bild av första halvlek?
– Malmö spelar egentligen ut Hammarby under stora delar av halvleken. Men de får inte till de där heta målchanserna och förtjänar då kanske inte heller att ha med sig en ledning i paus. Hammarby jobbade sig in i matchen och mot slutet var det jämt.

Din bild av andra halvlek?
– Hammarby startar bra även om målet kommer lite slumpartat. Därefter har laget en bra period där det känns som att de har kontroll. Tiden rinner iväg utan att Malmö lyckas få några egentliga målchanser under en lång period. Men en period precis innan målet får de tryck och Tinnerholm skott rinner igenom Kristinssons händer. Efter målet tar Malmö över men 1-1 känns ganska rättvist.

Berget och Degerlund rök ihop i slutet av första halvlek, vad hände där?
– Degerlund höll kvar Berget som försökte sätta igång en kontring, förstår frustationen men såklart ska en rutinerad spelare som Berget inte ta ut frustationen på det sättet. Han knuffar ner Degerlund och kunde likaväl ha fått syna det röda kortet. Sen tycker jag att Degerlund kommer undan lite för enkelt, för visst stoppar han kontringen?

Flera ändringar i Malmös elva, märktes det idag?
– Både jag och nej. Wolff Eikrem var bra, Jeremejeff var också bra och egentligen saknades inte Rosenberg och Christiansen särskilt mycket. Även om många kanske vill ta chansen att säga att det var fel av Pehrsson att låta dem vila. Då saknades Safari och Brorsson mer i backlinjen.

Fjärde krysset på nio matcher, vad säger det om Hammarby?
– Att laget har svårt att spela ut sina motståndare. När Hamad är borta, och även när han är med ibland, så har Hammarby svårt att etablera ett offensivt tryck och skapa målchanser mot ett uppställd försvar. Hammarby just nu är som bäst när de får ligga på kontring och skicka bollar upp mot Paulsen och antingen Dibba eller Romulo. Men det är för tidigt att kräva av Michelsen som har fokuserat på att sätta ett fungerande försvarspel. Något han har lyckats bra med.