Foto: Bildbyrån

Malmö tappade två poäng under sin jakt att försvara sin titel. Hammarby spelade ett starkt försvarsspel och fick med sig 1-1 inför hemmapubliken. FD:s krönikör Magnus Österberg ger sin syn på matchen.

Malmö kom till spel med en delvis ny startelva där Tinnerholm fick kliva över som vänsterback eftersom både Safar och Yotun var avstängda och Konate är skadad. In kom istället norrmannen Vindheim på högerbacken. Framför sig tog Wolff Eikrem plats och Erdal Rakip var tillbaka centralt på mittfältet.

– Det berättar att Malmö har den bredaste och bästa truppen i allsvenskan. Det säger sig självt när de känner att de har råd att sätta både Rosenberg och Christiansen på bänken, säger Österberg  och fortsätter.

– Malmö har ett ganska kompakt tryck under inledningen. Det var tydligt. Men samtidigt är det inte massa superheta målchanser. De trycker ner Hammarby och har ett stort bollinnehav men har inte liksom en massa frilägen. Men målet kom som en överraskning, det får man säga.

Målet ja. Hammarbys Arnor Smarason var först på en andraboll och fick plötsligt skottläge utanför Malmös straffområde. Islänningen klippte till och sköt in ledningsmålet förbi Wiland i Malmös mål.

– Hammarby gör ett väldigt defensivt bra arbete som gör att Malmö får rulla runt och skicka in bollar. Sen är det ett väldigt fint mål han gör Smarason. Man säger ofta att lag får energi av ett mål, men de kan också få energi av ett bra försvarsspel och det stämde in på Hammarby idag.

FD:S KRÖNIKÖR OM HANSSON: ”JÄTTEBRA FÖR BAJEN – HAN SKULLE VARA TOPP 3” 

Efter matchen var Hammarbys tränare Jakob Michelsen besviken över den tappade segern då han kände att laget hade kontroll i den andra halvleken. Malmö kvitterade genom Tinnerholm som sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut.

– Att han var besviken förstår jag eftersom det var ett dåligt ingripande av Kristinsson. Den borde han ha tagit. Det blir lite öppnare sista halvtimmen men han har rätt att Hammarby hade kontroll under en period. Malmö var bra, men inte så vassa idag, säger Österberg och motiverar.
– När de möter lag som spelar så lågt och defensivt som Hammarby gjorde då måste de sätta passningarna igenom lagdelar snabbare, för att komma till avslut snabbare. Det blir mycket rullande och inlägg. Sedan har de många fasta situationer, och har bra folk där, men de lyckades inte få utdelning. Det borde de gjort bättre.

Nästa omgång väntar serietvåan IFK Norrköping på hemmaplan för Malmö FF som fortfarande behåller serieledningen.

– Magnus Pehrsson motiverar innan matchen att hans beslut att vila vissa spelare var ett medvetet val med tanke på matchen som kommer. De kommer att hinna få tillbaka flera spelare och borde vara skapligt fräscha. Jag förväntar mig en stark elva även där och att det kan bli en del ändringar.

MISSA INTE:
– FEM SNABBA: Kunde åkt ut – ”Får inte ta ut sin frustation på det sättet”
– Michelsen ville ha tre poäng – ”Vi är faktiskt besvikna”
– MFF tappade poäng på Tele2