• Publicerat 17 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt avslöjade idag att Hammarby hört sig för om Feyeenords guldmålvakt Pär Hansson redan i våras. 30-åringens kontrakt går ut och Helsingborgs förre guldmålvakt har aviserat att han söker ny klubb.
– Det skulle vara jättebra för Hammarby. Hansson skulle vara topp 3 i Allsvenskan, säger FD:s krönikör Mårthen Bergman.

Sedan en knapp månad tillbaka är Jesper Jansson sportchef i Hammarby. Jansson som har ett förflutet som sportchef i Helsingborg där Pär Hansson agerade förstemålvakt och vann titlar under 10-talet. Dessutom har Hammarbys förstamålvakt Ögmundur Kristinsson sagt att han kan tänka sig ett en flytt utomlands i sommar.

Enligt FD:s krönikör Mårthen Bergman skulle Pär Hansson bli en toppmålvakt i Allsvenskan  och en affär skulle vara en optimal lösning för båda parter.

– Det är en klassmålvakt. Han är absolut en allsvensk toppmålvakt som de skulle kunna ha kvar under många år. Nu har han har testat på utlandsäventyret och kan triggas av att komma till en klubb som Hammarby.

Han är bara 30 år, det är ingen ålder för en målvakt.
– Precis, han är dessutom ännu mer rutinerad än vad åldern visar. Han är van att vinna och leda sitt lag. De behöver spelare som tar plats och nu har de fått in Jiloan Hamad, får de in Hansson också skulle det vara jättebra för Hammarby.

Krävs det att Ögmundur Kristinsson lämnar i sommar för att Hansson ska värvas?
– Ja, annars har de två för bra målvakter. Hammarby har nog inte råd med båda två, de har dessutom pratat om att få mer balans i truppen. Plockar man in ytterligare en målvakt i truppen blir det ingen balans, varken ekonomiskt eller sportsligt.

– I mina ögon är han en bättre målvakt än Kristinsson, han skulle bli en allsvensk toppmålvakt. Om han inte har blivit markant sämre i Feyenoord kommer han att vara topp 3 i serien.

Vad kan Hansson bidra med i Hammarby?
– Det är en bra kille utanför planen, en ledare som kanske är lite vad Hammarby har saknat. Han varit med om mycket och är lugnet själv, han kan leda laget genom sitt snack.

Hur pass stort utlandsintresset är för Hansson efter 1,5 år som andrekeeper i Feyenoord? Mårthen Bergman tror att Hammarby ligger bra till i konkurrensen:

– Han har ju inte visat någonting på länge. Det kanske finns någon mittenklubb i Holland som är inte intresserad. Men det Bajen kan locka med är stor publik, och en rejäl satsning.  De har en plan att ta sig upp i toppen av allsvenskan och sedan ge sig ut i Europa.

– Det skulle förvåna mig om inte Pär är väldigt intresserad av Hammarby också, jag tror inte han kan titta något sådan utmaning ute i Europa.

JONATHAN NILSSON