Foto: Bildbyrån

Norrköping smyger med i toppstriden och efter segern över Kalmar FF på tisdagskvällen klättrar laget till en andraplats. FD:s krönikör Magnus Österberg ser nu ljust på klubbens närmsta framtid. 

IFK Norrköping har nu tagit 14 poäng på de senaste sex matcherna och tar rygg på serieledarna Malmö FF. Den senaste segern, mot Kalmar FF på tisdagskvällen, var övertygande och följer den senaste tidens formtopp.

– Det har fram till idag varit ganska svårt att definiera vart årets upplaga av IFK Norrköping står. Idag visade man att den stora potentialen finns där och att man kanske nu har hittat rätt balans och form för att hålla till i den övre delen av tabellen framöver, säger Magnus Österberg och fortsätter.

– Jag har inte alls varit säker på lagets chanser att utmana hela vägen men det är mycket möjligt att den känslan snart är en produkt för papperskorgen. Det känns som att de har hittat tryggheten igen.

Efter guldet 2015 hade Norrköping ett minst sagt händelsrikt fjolår. Bland annat lämnade guldtränaren Janne Andersson klubben och fick tjänsten som svensk förbundskapten och anfallsparet Emir Kujovic och Christoffer Nyman lämnade för utlandet.

Under hösten lyckades nya tränaren Jens Gustafsson behålla den vinnande formet och klarade av att hålla kvar klubben som ett topplag. Efter en fin vår kan dock flera spelare vara aktuella för en utlandsflytt.

– Det finns säkerligen ett eller ett par frågetecken för hur hösten kommer att bli, då tänker jag på de spelare som eventuellt kan vara föremål för utlandsflytt. Sådant kan påverka en del. Det som dock är positivt för klubben är att kloka affärer har gjort att man inte kommer att ”tvingas” sälja någon utan att man styr det själva.

– Jens Gustafsson känns väldigt trygg i sin roll och det finns säkerligen en väl formulerad plan för eventuella ersättare om det försvinner spelare i sommar trots allt. IFK Norrköping kommer med stor sannolikhet att komma väl rustade även efter transferfönstret,

Redan på söndag kommer nästa stora test för laget. Regerande mästarna och serieledarna Malmö FF på bortaplan. Men FD:s krönikör tycker inte att ”Peking” behöver vara rädda.

– Den kommande matchen, Malmö FF på bortaplan är givetvis av det svårare slaget men med gott självförtroende blir jag inte förvånad om man kan skaka om MFF rejält. En seger där skulle ju definitivt höja temperaturen i seriens topp.

– Med så många individuellt skickliga spelare är Peking ett lag som inte är roliga att möta, speciellt när man visar sig på det här humöret, avslutar Österberg.

MISSA INTE:
– PÅ FD: Imponeras av nygamla ”Peking” – ”En offensiv som aldrig ville ta slut”
FEM SNABBA: Pekar ut allsvenskans hetaste spelare – ”Hade lekstuga”
– Norrköping lurar i vassen – besegrade blekt Kalmar