Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping besegrade Kalmar FF på Östgötaporten i nionde omgångens första match. Matchen slutade 2-0 efter mål av Fjulorson och Bärkroth. 

IFK Norrköping rivstartade och hade flera chanser under de inledande minuterna. Men efter drygt tio minuter lyfte Kalmar upp spelet. Men det var Norrköping som tog ledningen genom Fjulorson som nickade in en hörnvariant.

Men bortalaget hade flera chanser att kvittera. Framförallt kunde bortalaget fått straff efter att Linus Wahlqvist trängt Calle Johansson som kom fri mot Norrköpingsmålet efter en kontring.

ELM VILL HA STRAFF – ”VISST ÄR HAN PÅ HONOM?” 

I den andra halvleken tog hemmalaget över initiativet och efter 2-0-målet av Bärkroth var det aldrig något snack om saken. Norrköping spelade effektivt av matchen och var närmare 3-0 än vad Kalmar var att reducera.

Läs om matchen nedan.

88. Matchen är mer eller mindre slut. Norrköping är mest intresserade av att hålla bollen inom laget och Kalmar känns väldigt uppgivet. Vi väntar in slutsignalen.
81. Nej det verkar inte bli någon stor kvitteringjakt från Kalmar. Norrköping spelar av den här halvleken väldigt effektivt och tiden håller på att rinna iväg. Tror knappt bortalaget har haft en målchans under den andra halvleken.
76. Eliasson har stor ”show” på vänsterkanten och kommer runt flera gånger, inläggen håller också bra kvalié och har hittat rätt adress. Men Andersson och Holmberg är ännu mållösa.
71. Moberg-Karlsson byts ut till ljudet av rungande applåder. Istället kommer Kalle Holmberg in och tar positionen jämte Sebastian Andersson på topp. Matchbilden är klar, Norrköping har väldig mycket boll och Kalmar vågar fortfarande inte att pressa högre. Därför går väldigt lång tid mellan bortalagets attacker, som ännu varit ganska ofarliga.
63. Filip Sachpekidis kommer in och byter av Eid som offensiv mittfältare. Annars har vi inte sett mycket av Kalmar så här långt i halvleken.
60. MÅL! Eliasson tar sig enkelt fram på vänsterkanten och det höga inlägget når hela vägen över till Bärkroth som slår till på volley. 2-0-ledning nu för hemmalaget.
53. Norrköping har inlett den andra halvleken övertygande. Stor bollinnehav och redan en handfull chanser. Moberg-Karlsson fick den bästa när han sprang igenom och kom mer eller mindre fri men skottet med högerfoten (fel fot) räddades av Hägg-Johansson.
48. Nouri drar på sig ett gult kort efter en sen tackling på Telo.

HALVTID – Halvtidsintervju: Elm vill ha straff – ”Visst är han på honom?”

46. Edvin Crona löper igenom högersidan och når nyss inbytte Johansson framför målet. Men mittfältaren är trängd och Langer kan rädda avslutet. Bästa chansen för bortalaget.
45. Nej Eriksson kan inte fortsätta. Det är på låret som lagkaptenen har fått en smäll, han byter med Calle Johansson som får kliva in på mittfältet. Ännu en skada på en nyckelspelare alltså…
41. Kalmar med två bra försök. Först efter en snabb kontring som Ingelsson är nära att nå vid bottre stolpen, sedan ett distansskott från kapten Eriksson.
38. Norrköping har fått energi av målet och kommer på nya attacker. Moberg-Karlsson ska bara sätta dit foten med ett par meter från målet men missar bollen helt, borde varit 2-0 där.
35. MÅL! Där kommer första målet. Det är islänningen Fjulorson som nickar in Eliassons inlägg. En hörnvariant som går hem.
29. Norrköpings inledande press har lagt sig lite. Istället har Kalmar en bra period i matchen och kan hålla i bollen under lite längre perioder. Men när Norrköping bygger upp sina anfall blir Kalmar fortfarande väldigt låga, där kommer Norrköping enkelt till inlägg och skottlägen utifrån.
21. Eid tillåts vända upp framför Norrköpings straffområde och skottet styrs på en Norrköping-försvarare precis utanför. Formsvaga Kalmar har inlett matchen förvånandsvärt bra och fortsätter att hota även om Norrköping har mest boll och lyckas trycka ner bortalaget stundtals.
17. Moberg-Karlsson med testar med ett ”Robben-skott” ett hårt skruvat skott från högersidan mot den bottre stolpen. Tätt utanför.
13. Kalmar kommer upp på en kontring längs högerkanten och Ingelsson når ut med bollen till Nouri som hittar Romario. Brassen får skottläge utanför straffområdet och prickar stolpen med ett hårt och välplacerad vristskott. Norrköping är först på returen och kan rensa undan. Nära nära där för bortalaget.
9. Hägg-Andersson har fått göra ytterligare en räddning men annars har Kalmar börjat komma in i matchen. Bortalaget ställer upp med tre centrala försvarspelare i bollinnehav och försöker hålla i bollen när de får chansen.
3. Norrköping har redan etablerat tryck och Sebastian Andersson har testat unge Hägg-Johansson som fick sträcka ut. Telo har också haft ett farligt inspel som Andersson sånär fick träff på.
1. Matchen är igång!

IFK:s startelva: Langer –  Wahlqvist, Johansson, Fjóluson,  Telo –  Bärkroth, Sjölund, Thórarinsson,  Eliasson –  Andersson, Moberg Karlsson.

Avbytare: Lindgren, Sampsted, Smith, Holmberg, Hadenius, Sigurdsson, Tkalcic.

KFF:s startelva: Hägg-Johansson – Nouri, Biskupovic, V Elm, Thorbjörnsson – Eriksson, Romario – Maikkula, Eid, Ingelsson – Crona.

Avbytare: Håkansson, Larsson, Ziarat, Sachpekidis, Johansson, Hellborg, Magnusson.