• Publicerat 16 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tog en programenlig seger mot Kalmar FF. Matchen slutade 2-0 efter ett mål i respektive halvlek. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor efter matchen. 

Din bild av första halvlek?
– Efter Norrköpings mållösa rivstart lyckades Kalmar hitta ett lugn, och Peter Swärdhs experiment med en 5-4-1-uppställning defensivt höll Norrköping borta från de där stora målchanserna. Offensivt växlade Kalmar ut till en 3-5-2-uppställning där debuterande 17-åringen Edvin Crona och Mahmoud Eid var påhittiga framåt. Kalmar förtjänade inte att ligga under i den första halvleken.

Din bild av andra halvlek?
– Norrköpings-dominans halvleken igenom. Jag vet inte vad som hände med Kalmar, men Norrköping tog tag i taktpinnen och släppte aldrig taget. Efter 2-0-målet var det klart – hemmalaget skulle ta de tre poängen idag.

Kalle Holmberg fick börja på bänken och Moberg-Karlsson fick chansen på topp, hur var hans insats?
– Kalle Holmberg har inte exploderat så som många trodde och det var väl ändå inte så överraskande att han fick ”vila” en match. Moberg-Karlsson gjorde en bra insats var nära att hamna i målprotokollet flera gånger. Kunde likaväl ha lämnat planen som tvåmålsskytt, men jag tror att Jens Gustafsson (tränare i IFK) var nöjd med vad han såg.

NORRKÖPING LURAR I VASSEN – BESEGRADE BLEKT KALMAR

Kalmars skadekris förvärrades ytterligare, vad hände med Tobias Eriksson?
– Jag såg inte situationen så bra men det verkar vara en muskelbristning på låret. Efter ett skottförsök tog han sig plötslig för benet och kort därefter satte han sig ner och tecknade för byte. Att tappa sin lagkapten under den tuffa situationen som Kalmar befinner sig i är ett hårt slag och nu har laget tio (!) spelare borta. Melker Hallberg kommer dock tillbaka till nästa match efter sin avstängning.

Eliasson med två nya assister, är han allsvenskans hetaste spelare just nu?
– Haha vilken ledande fråga… Men ja, det får jag ändå säga. Idag var han fullständigt fantastisk på vänsterkanten och hade stor lekstuga. Har hittat en helt annan effektivitet den här säsongen och nu skapar han slutprodukter av sin snabbhet och sin fina vänsterfot. Toppar assistligan och är spelmässigt Norrköpings viktigaste spelare, ett Norrköping som tar rygg på Malmö FF i toppen.