Foto: Bildbyrån

Uppgifter om spelaruppror och 1-4-förlust mot nykomlingen Sirius i går. Elfsborg har haft en tung öppning och Magnus Haglund i frågasätts. Nu är klubblegendaren Anders Svensson beredd att rycka in och hjälpa till:
– Jag finns tillgänglig om klubben behöver mig, säger Svensson till Sportbladet.

I förra veckan uppgav Borås Tidning att 22 av 23 spelare i Elfsborgs trupp saknar förtroende för managern Magnus Haglund. I går första matchen efter att uppgifterna kom ut och det slutade med platt fall – 1-4 borta mot nykomlingen Sirius. Elfsborg är bara elva i tabellen efter åtta omgångar.

Nu talar Anders Svensson ut om krisen i Elfsborg. Klubbikonen och Sveriges mesta landslagsman lade skorna på hyllan efter säsongen 2015, men han är nu beredd att hjälpa Elfsborg igen. Svensson har haft ett uppdrag i klubben på marknadssidan, men nu är han mer inne på att hjälpa till kring laget.

– Jag har sagt att jag finns här om de behöver hjälp, om jag kan bidra med min erfarenhet, lätta upp stämningen lite. Jag ska till Borås senare i veckan och det är inte omöjligt att vi pratar vidare om det då, säger han till Sportbladet.

– Jag har inte kunnat hjälpa till på samma sätt i år eftersom det har krockat med mina andra uppdrag. Men jag pratar ofta med Stefan Andreasson (klubbchef) och även med Magnus Haglund om olika saker där jag kanske kan bidra.

Svensson berättar vidare att han pratat med Magnus Haglund efter det att uppgifterna kom ut. Det har även förekommit uppgifter om att Svensson tillsammans med Tobias Linderoth skulle vara aktuell att ta över efter Haglund om denne sparkas. Något han avfärdar.

– Jag är inte intresserad av att bli tränare, men jag kan tänka mig att ingå i ett team och hjälpa spelarna individuellt, göra matchanlyser och så vidare.