• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tung trepoängare för Hammarby borta mot Halmstad – FD:s reporter såg matchen och svarar nedan på fem frågor om drabbningen:

FEM SNABBA MED ANTON ZETTERMAN EFTER HALMSTAD-HAMMARBY 1-2

Din bild av matchen, första halvlek?

– Drömstart för Hammarby och islossning för Jiloan Hamad. HBK mer än lovligt naiva i försvarsspelet och det förvaltar Bajen väl, kunde till och med fått med sig ytterligare något mål. Såg ut som att Michelsens gameplan var att låta HBK ha bollen och spela på omställning och det var nog inte så dumt. Med tanke på hur tandlöst och initiativfattigt är i första halvlek, och det blir väldigt enkelt för Bajen att försvara och ställa om. Men i slutet av första sjunker Bajen ner lite väl mycket…

Andra halvlek?

– … och så fortsätter det i andra och då ser HBK mer hungriga ut, mycket bättre rörelse och högre tempo. Och så blir det till sist match av det när Kinoshita reducerar på ett skott som såg långt i från otagbart ut. Närmsta stolpen och Kristinsson är inte i närheten, inget plus i kanten för målvaktsarbetet där. Bajen lyckas till sist reda ut det.

Hammarbys nyförvärv fortsätter leverera, i dag Hamad med två mål och Paulsen med två assists. Hur viktiga har de hunnit bli för Bajen?  

– Enormt. Kan konstatera att Bajen faktiskt prickat helt rätt på tre av fem nyförvärv den här säsongen. Paulsen är överallt och har en närvaro på planen som inte många andra spelare i allsvenskan, inblandad i så mycket även om inte allt blir rätt alla gånger. Junior känns redan given på mittfältet, nyttig med att stänga ytor och även bolltrygg i trängda lägen. Hamad, kommentar överflödig. Än har vi inte fått se så mycket av Musa, så det skulle kunna bli 4/5, och det är ju ett klart bra facit.

Hammarby upp på övre halvan igen, är de ett lag för övre halvan när säsongen summeras också?

– Det tror jag mycket väl, det är inget lag det sprakar om men man har en gameplan för varje match och går ut i varje match med en tydlighet, alla är ganska klara på vad man ska göra. Känns bra mycket stadigare än tidigare, och då är just den här matchen nog ett av de sämre exemplen hittills, för efter de två målen så agerade man inte så som man tänkt. Men det lär räcka till att hämta en hel del poäng över 30 matcher.

Kan det bli något annat än bottenstrid för HBK? 

– Har svårt att se det, det är lite för ”snällt” i det offensiva spelet och spelar man samtidigt försvarsspel som i dag, då kommer förlustraden bli väldigt lång. Inte mycket att handla för i sommar heller, såvida man inte säljer Haksabanovic och då blir det i gengäld en tung förlust sportsligt.