Foto: Bildbyrån

Tung start på allsvenskan för Elfsborg – och nu kommer uppgifter om att spelartruppen tappat förtroendet för managern Magnus Haglund. Spelarna ska ha vänt sig till Elfsborgs klubbledning med önskan om att sparka Haglund:
– Det har funnits ett utbrett missnöje under en ganska lång tid nu. säger en källa till Borås Tidning.

Elfsborg pekades ut som en guldutmanare till Malmö FF, men inledningen på allsvenskan har varit en besvikelse. Boråsklubben är elva efter sju omgångar och bara två segrar hittills.

Enligt Borås Tidning så finns det ett utbrett missnöje med Magnus Haglund bland spelarna. Och det handlar om mer än bara resultaten den här säsongen.

– Det har funnits ett utbrett missnöje under en ganska lång tid nu. Det har klagats på den taktiska förståelsen och coachningen, att kravbilden är för låg på träning och att ledarskapet är undermåligt. Att spelarna utanför elvan inte är värda mer än luft och att diskussionen och kommunikationen är för feg, säger en källa till tidningen.

Tidningen skriver att redan inför säsongen skedde en intern omröstning i spelartruppen kring förtroendet för Haglund – bara en spelare ska ha svarat att han kände förtroende för Haglund, 22 ska ha svarat nej. Spelarrådet ska ha därefter ha tagit med sig  omröstningen vidare till Elfsborgs ledning och ordförande Bosse Johansson.

Något som fått Johansson och klubbchefen Stefan Andreasson att därefter ha ett privat möte med Magnus Haglund.

– Ingen vet väl riktigt vad som händer, men så här kan det inte fortsätta. Det är ”one man show” där de andra i tränarstaben inte har något att säga till om och där stämningen i truppen allt oftare är negativ och uppgiven. Just nu finns inget koncept att luta sig mot och det blir bara tydligare, säger en annan källa.

Ordföranden Bosse Johansson säger sig inte känna till något utbrett missnöje från spelarna:

– Fotbollsbranschen är sådan att det finns olika uppfattningar om tränare, det tillhör. Jag känner i alla fall inte till någon specifik kritik, jag upplever att vi har bra energi och bra stämning i gruppen.

Han tillägger att klubbledningen är nöjda med Haglund som man ser som en av de skickligaste tränarna i allsvenskan. Angående spelaromröstningen som klubbledningen ska ha tagit del av så dementerar han:

– Det stämmer inte alls. Det känns både konstigt och fel om det skulle stämma. Och det funkar inte så, det är inte spelarna som bestämmer vilken tränare som ska leda laget.