FotbollDirekt har talat med Janne Hansson, tidigare sportkrönikör på Borås Tidning, som ger sin syn på turbulensen i Elfsborg. Och han är inte förvånad, tvärtom:
– Jag skrev innan jag slutade på Borås tidning att de borde ta in Tobias Linderoth, men det vill inte Haglund. Han är nog rädd för att han vore för bra, säger den legendariske krönikören till FotbollDirekt.se.

Hur mycket kris är det i Elfsborg just nu?
Uppgifter i morse går ut på att i stort sett hela spelartruppen vill ha bort honom.
– Spelarna utanför elvan inte är värda mer än luft och kommunikationen är för feg, säger en källa till BT.

Haglund värjer sig:
– Det är inget som jag har lagt märke till.

Elfsborgstränaren har sedan snabbt fått stöd från styrelsen och ordförande Bosse Johansson.
Men samtidigt kommer uppgifter om att Elfsborg nu försöker kväsa situationen och ska ha förbjudit spelarna att tala med media om situationen.

LÄS: DÅ BLEV HAGLUND ELD OCH LÅGOR

BT har varit i kontakt med spelare som anonymt uttalat sig:
– Det har funnits ett utbrett missnöje under en ganska lång tid nu. Det har klagats på den taktiska förståelsen och coachningen, att kravbilden är för låg på träning och att ledarskapet är undermåligt. Att spelarna utanför elvan inte är värda mer än luft och att diskussionen och kommunikationen är för feg, säger en källa till tidningen.

Borås tidnings forne krönikör Janne Hansson överraskas emellertid inte av vad som ser ut som en uppblossad intern strid i en av Sveriges största klubbar.
– Jag är inte förvånad av att höra detta. Det sista jag skrev innan jag la av var att de borde ta in Linderoth, men det vill inte Haglund. Han är nog rädd för att han är för bra, en chefstränare gillar inte att en assisterande tränare är mer respekterad.

Så du har hört om missnöjet tidigare?
– Ja, jag var väldigt kritisk när han kom tillbaka, jag tyckte det var fel. Han hade varit i nio år och spelarna var trötta redan då. Sedan var han borta några år och så tar de tillbaka han när de fanns kvar en 5–6 spelare kvar från den tiden. De spelarna gjorde inte direkt vågen när han kom tillbaka.

LÄS: ELFSBORG UTESLUTER INTE ATT AGERA

Har det varit dåligt ända sen dess menar du?
– Så länge Peter Wettergren var kvar som assisterande tränare så var det ganska lugnt eftersom spelarna hade fullt förtroende för honom. Han var jävligt bra men ville inte vara förstatränare och idag har han ett par svaga assisterande tränare som inte heller har förtroende bland spelarna. Sen har det rullat på och missnöjet har växt.

22 spelare säger ja och vill att Haglund sparkas – och en säger nej, är inte det väldigt uppseendeväckande?
– Det är graverande. Det brukar alltid vara någon som är emot, speciellt bänkspelarna. Men nu är det hela truppen. Det är faktiskt väldigt anmärkningsvärt.

Ordförande Bosse Johansson förnekar att han ska nåtts av spelarnas kritik.
– Det är bullshit att de inte har hört om missnöjet, såklart har de hört kritiken tidigare. Ledningen hävdar alltid att de har förtroende för tränaren. Man kan inte ha ett halvt förtroende liksom. Det är antingen eller. De har fullt förtroende för honom ända tills dagen han får gå.

Handlar missnöjet i grunden om uteblivna resultat?
– Borås är en krävande stad. Publiken ser laget som ett topplag. De ska vara uppe och slåss om guldet och när de ligger där de ligger så kommer missnöjet. Men det här missnöjet fanns redan innan serien startade. Att börja med nästan hela spelartruppen mot sig, det säger ju sig själv, det går inte.

Så det finns ett utbrett missnöje över Haglund i staden?
– Absolut, det har märkts både bland fans och sponsorer.

Sponsorer också?
– Ja, det har viskats länge. Han inte är populär, lite kantig. Det har funnits ett grovt missnöje.

Kan Haglund sitta kvar efter det här?
– De har hamnat i samma läge som med Lennartsson, som också förlorade omklädningsrummet. Det finns knappast någon återvändo. Man återfår inte ett förlorat omklädningsrum. Men detta kan omöjligt sluta bra. Jag har svårt att tro att han kan sitta tiden ut.

När får han gå i så fall?
– Jag tror inte att det kommer hända någonting omedelbart, dem försöker säkert härda ut till sommaren är min gissning.

Hur tror du att det påverkar laget inför mötet med Sirius i helg?
Sådana här händelser kan innebära att lag tar sig samman så det är svårt att sia om.

Var kommer Elfsborg att placera sig när säsongen summeras?
Jag har tippat dem i mitten, det finns inte någon realism i att tippa dem i topp i år. De har gjort stora tapp till i år. Viktigaste tappet är ju Viktor Claeson naturligtvis.