Åtvidaberg har fått en tung start på superettan – i går förlust mot Helsingborg efter en tidig straff och rött kort. Åtvids tränare Roar Hansen var förbannad efteråt: 
– Vad är det för klimat? Är det bara vi som ska förstå domarnas situation, medan de inte behöver förstå någonting?, säger Hansen till Corren.

Åtvidaberg har fyra förluster på de sex första omgångarna i superettan – i går ny förlust,  1-2 hemma mot Helsingborg.

I 14:e minuten uppförsbacke för ÅFF när Jonathan Asp blev utvisad efter en situation i boxen med HIF:s Jesper Lange. Rött kort direkt, straffspark för HIF och mål av Oke Akpoveta.

Roar Hansen reagerar starkt på straffsituationen:

– Jag är inte säker på hur regeln ser ut och jag tror att det är samma med domarna. Men de skyddar sig själva tiden och hotar att visa upp mig upp på läktaren för att andra på min bänk reagerar. Vad är det för hot? Vad är det för klimat? Är det bara vi som ska förstå domarnas situation, medan de inte behöver förstå någonting?, säger Hansen till Corren.

Hansen var kritisk inte bara till domaren i matchen utan till domarkåren i stort:

– Jag såg att Axén (Alexander, Örebros tränare) i helgen var irriterad över hur det ser ut i svensk fotboll och det börjar vi också bli. Jag har inte blivit utvisad i en enda match i min karriär förutom i en träningsmatch på 1800-talet, men vad har jag för det? Jag försöker förstå, men domarna försöker inte förstå oss.

– Åtvidaberg är trevligt att komma till. Samhället är trevligt. Klubben är trevlig. Mina spelare är trevliga. Jag är oftast ganska trevlig. Det är lätt att komma hit och därför skickas alla nya domare till Kopparvallen.