• Publicerat 1 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF toppar den allsvenska tabellen men fick något överraskande bara med sig ett kryss i senaste matchen mot Kalmar FF. Cmore:s expert och den före detta MFF-spelaren Anders Andersson, kan se ett problem i att spelet hackade när Markus Rosenberg och Anders Christiansen inte fanns med från start.
– Ingen utav dem kommer kunna spela alla matcher, säger Anders Andersson till FotbollDirekt.se. 

Malmö FF var inför den här säsongen guldtippade av de flesta och lagets säsonginledning har så här långt bara förstärkt bilden av MFF som slutsegrare i november. Enda plumpen så här långt kom i förra omgången mot Kalmar, där man inte lyckades spräcka nollan på Guldfågeln Arena, trots att det rödvita hemmalaget släppt in åtta mål på sin två första hemmamatcher.

Anders Andersson var inte helt förvånad över matchbilden, och drar paralleller till förra årets möte som också slutade oavgjort. 

– Det var ju lite som förra årets möte på Guldfågeln, Kalmar bjöd inte upp till dans och MFF hade svårt att sätta ett tempo i spelet. Sedan tycker jag heller inte att Malmö fick till djupledsspelet så som jag tror att de hade hoppats, säger han till FotbollDirekt.

Är insatsen något fansen bör vara oroliga över?
– Det som det skulle kunna vara är att man måste känna att man kan klara sig utan Markus Rosenberg och Anders Christiansen Jag vet att rosenberg inte kommer spela alla matcher i år och Christiansen har varit borta hela vintern. Ingen utav dem kommer kunna spela alla matcher. Så jag tycker inte det var fel att bänka dem, men MFF måste kunna vinna ändå.

Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem fick chansen utan att övertyga – hur ser du på deras status?
– Givna ska de inte vara. Det är ju en formfråga. Men om båda är i form är det två fantastiska spelare som givetvis ska finnas i en startelva.

Magnus Pehrsson har laborerat en del med olika formationer så här långt – vad tycker du har fungerat bäst?
– Jag tycker de har gjort en intressant sak i år. Det är att de har anpassat sig lite mer efter motståndet än vad de gjort tidigare. De har givetvis ett eget spel, men kan ändå variera.

Nu väntar alltså Örebro hemma för Malmö FF. En match där man på pappret står som skyhöga favoriter. Anders Andersson håller dock upp ett varningens finger för bortalaget.

– Så som det sett ut i år finns det inga säkra segrar. Alexander Axén är en klok tränare tillsammans med sin assistent Axel Kjäll, de brukar kunna göra sin läxa. Det faktum att det är MFF:s sjätte gräsmatch på raken tror jag dock kan vara en fördel för dem.

Alexander Jeremejeff uppges få chansen från start tillsammans med Rosenberg och Cibicki flyttas ut på en kant – hur ser du på det valet?
– Det är intressant. De har ju roterat en del så här långt och Jeremejeff var bra i höstas, dessutom tycker jag Cibicki fungerar bra på en kant. Jag tror inte det är en reaktion på grund av resultatet senast, utan de har nog utgått från hur matchbilden kommer se ut. Sedan vill de nog ha igång Jeremejeff också, han och Rosenberg fungerade väldigt bra förra hösten.

Pawel Cibicki har ju annars varit lite av vårens man så här långt – hur ser du på hans utveckling?
– Fantastisk kul att man kan visa alla unga spelare att det fungerar med en utlåning. Ett steg tillbaka och två steg framåt. Kul för Jimmy Thelin i Jönköping att han fått visa sin kunskap också, han har en del i den fina utvecklingen.

Lasse Nielsen utgick med hjärnskakning senast och missar matchen  – hur stor betydelse har han för laget av det du sett så här långt?
– Han har varit en bra värvning, en snabb mittback som har råd att stå lite högre upp i planen. Nu blir det väl Behrang Safari som kliver in i mittförsvaret och han är ju också snabb, så jag tror inte det blir någon större skillnad där.

Som det ser ut nu – kan du se något annat lag hota Malmö FF om guldet?
– Absolut. Det kan hända mycket i sommar. MFF ska bland annat spela i Europa. Men man såg ju exempelvis mot Djurgården vilken bredd de kan byta in, som övriga lag saknar. Nu senast var det två klasspelare som Rosenberg och Christiansen som startade på bänken. Men jag tror exempelvis att lag som Norrköping och AIK kan hota.

NIKLAS SVENSSON