• Publicerat 1 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF vände och vann mot Örebro. FotbollDirekts Mårthen Bergman är inte imponerad av MFF:s 2-1-seger.
– Det som är imponerande är väl att de vinner, men annars var man väldigt illa ute, säger han.

Fem snabba med Mårthen Bergman efter Malmö FF-Örebro SK 2-1

Malmö fortsatt obesegrade?
– Yes, de tuffar på, och de ser till att hitta vägar till att vinna. Det är imponerande i sig, men också en av få saker, kanske den enda, som imponerade i dag. MFF spelade inte alls bra och Örebro hade lägen nog att vinna den här matchen.

Varför vinner man ändå tillslut?
– För att man har för många skickliga spelare för att inte förvalta någon av de lägena de trots allt skapar. Jeremejeff var osynlig hela matchen och nyttjades inte alls på rätt sätt med bollar in i boxen men när han väl fick läget – tack vare att Rosenberg sköt i luften – så satt den där.

Samtidigt rinner man ifrån i toppen?
– Ja, MFF gör ju det. Det är förstås en styrka att laget lyckats vinna trots stundtals haltande spel. ”Bra lag har tur” är en klassiker och det stämmer även här. Men MFF måste nog få ordning på spelet om de ska lyckas hålla det här avståndet hela säsongen. Det ska mycket till för att alla konkurrenter ska fortsätta underprestera.

Örebro då, bra match?
– Verkligen! Deras game plan såg ut att funka till punkt och prickar långa stunder. Visst, det var en bjudning vid målet, men ÖSK skapade många chanser och MFF kan tacka Wiland och flyt för att Axéns gäng inte gjorde fler mål.

Bäst på planen?
– Anders Christiansen är oerhört viktig för MFF:s spel. Kreativ, bolltrygg, rörlig och en spelmotor som är i högsta allsvenska klass.

MISSA INTE!
– Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts MFF-sida
– Lyssna: Wrestling i Malmö
– ”Kommer aldrig glömma vad Malmö gjort för mig”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM