Foto: Bildbyrån

Sirius spelar hemma mot Kalmar på måndag – i Gävle. SvFF anser inte att Studenternas IP:s gräsmatta håller måttet, men trots måndagens stadsbyte hänger inte Uppsalalagets Jesper Arvidsson läpp.
– Rent sportsligt är det en fördel för oss, säger vänsterbacken till FotbollDirekt.se.

Den allsvenska nykomlingen Sirius har imponerat stort i inledningen av säsongen. Bortasegrar mot Djurgården och IFK Norrköping har varit ett faktum – matcher som spelats på konstgräs. Enda plumpen i protokollet var hemmamatchen mot IFK Göteborg på Studenternas IP – en gräsplan som mer gick att likna vid en åker och Sirius fick därför inte alls till sin passningsorienterade fotboll.

När Sirius nu på måndag gästas av Kalmar kommer matchen inte att spelas på Studenternas IP – och inte heller i Uppsala. I stället har SvFF valt att flytta matchen till Gävle och Gavlevallen, detta på grund av att gräsmattan på Studenternas IP inte anses hålla måttet för tillfället.

Sirius vänsterback Jesper Arvidsson ser dock positivt på arenabytet och hänger inte läpp över att inte få spela på Studenternas IP på måndag.

– Nej, planen som vi spelade på senast mot Göteborg hemma gick ju knappt att spela på och den ska ju tydligen vara ännu sämre nu. Det känns som att det är rätt beslut, men sedan är det givetvis tråkigt för våra fans och för dem som redan har biljett till matchen. På så sätt är det tråkigt och klubben förlorar säkert mycket pengar på det här, säger Arvidsson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Men rent sportsligt är det väl en fördel för oss i och med den typ av fotboll som vi spelar. Jag skulle säga att det är rätt beslut och att det är bra för oss.

Ni känns nästan mer som ett konstgräslag egentligen?

– Svårt att säga, men det är klart att med det spel som vi har så missgynnas vi ju inte av konstgräs. Men på en bra gräsmatta kan vi också spela en fin fotboll och det är ju vad man föredrar. Men de säger ju att om vi spelar matchen på Studenternas i dag skulle planen vara förstörd för all framtid. Rötterna i gräset måste sjunka ner lite.

Inte lika kul att spela uppe i Gävle dock med tanke på att det inte lär vara jättemycket folk på plats?

– Det är ju det tråkiga. Det lär ju vara folktomt, det gissar man väl på. Den genomsnittliga Uppsalabon kommer ju inte åka upp till Gävle utan det blir väl bara de trognaste supportrarna. Klart att det är tråkigt att spela fotboll utan publik, men förhoppningsvis är det bara en match, det är det vi utgår ifrån.