• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekts reporter Mats Jonsson följde matchen som spelades på Borås Arena. Här är hans intryck från matchen. 

Efter förluster mot AIK och Djurgården blev det nu 3-0 mot Örebro. Hur viktig var den här segern för Elfsborg?
– Alltid bra att vinna på hemmaplan förstås men jag tror att Magnus Haglund ändå är mest tillfreds med att se att vissa spelare är på väg att varva upp rejält efter den tama säsongsinledningen. Simon Lundevall och Issam Jebali insatser visar att Elfsborg blir att räkna med även denna säsong. Även viktigt för målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard att hålla nollan och förstås för anfallaren Viktor Prodell att göra mål. Det är ju det han är där för – att göra mål.

Hur tung var skadan på Emir Bajrami?
– Med tanke på hur mycket han varit borta tidigare på grund av skador borde det inte ha påverkat laget speciellt mycket. Men med tanke på den inledning han hade på matchen var det som om luften gick ur Elfsborg efter att han tvingades utgå. Efter att han lämnade planen tog sig Örebro allt mer in i matchen.

Någon speciell spelare som utmärkte sig i matchen?
– Simon Lundevall var enorm. Ett mål och en assist och hela tiden ett hot offensivt. Hans lätta och nätta framspelningar precis framför fötterna på lagkamraterna är så viktiga för skapandet av målchanser. Fortsätter han såhär kommer han att bli Elfsborgs viktigaste spelare den här säsongen. Och frågan är då om klubben kommer att få behålla honom säsongen ut.

Örebro som inlett serien så bra med två segrar och en oavgjord och mål i varje match, vad var det som inte stämde idag?
– En hel del. Laget kom inte alls till offensivt och i den 70:e minuten fick laget iväg första skottet mot Elfsborgsmålet. Besara och Igboananike vill mycket och oftast alldeles för mycket för sitt eget bästa, vilket gör att båda blir onödigt omständliga.

Fjolårets succéspelare i Falkenberg, Jesper Karlsson fick hoppa in hos Elfsborg och ersätta Bajrami. Hur såg han ut?
– Matchrosten lyste igenom i den första halvleken men kom mer och mer in i det och i den andra halvleken visade han att han kommer att bli en stor tillgång för laget. Det är hans initiativ som ordnar en frispark i ett farligt läge i slutminuterna.